Hirdetés

Néhol már feladta a harcot az Uber



|

Három német nagyvárosban is felfüggesztette működését az Uber a jogi akadályok miatt.

Hirdetés

Utasként rengetegen imádják az Ubert, a hivatásosok azonban habzó szájjal küzdenek ellene. A fuvarmegosztó szolgáltatásnak minden probléma ellenére egészen jól megy a szekér, vannak azonban olyan országok, ahol meggyűlik a bajuk a hatóságokkal. Németországban például nagyon komoly feltételeknek kell megfelelnie annak, aki legális Uber sofőr kíván lenni.

Hirdetés

Egy helyi bíróság döntése alapján ugyanis minden jelentkezőnek érvényes taxis engedélyt kell szereznie. Ez a cég szerint túlságosan bonyolult és időrabló folyamat és költségei is irreálisan magasak azoknak, akik csupán heti néhány fuvarral egészítenék ki bevételüket. Az Uber ezért döntött úgy, hogy három német nagyvárosban is felfüggeszti működését.

Az érintettek Frankfurt, Hamburg és Düsseldorf, a derék germánok így jelenleg csak Berlinben és Münchenben élvezhetik az applikáció nyújtotta előnyöket. Az Uber nyilatkozata szerint szeretnék intenzívebbé tenni a párbeszédeket a törvényhozó szervekkel, hogy a jövőben újra szélesebb körben elérhető legyen szolgáltatásuk az országban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.