Hirdetés

Szombaton a Facebook ellen indít támadást az Anonymous?



|

Ismét a Facebook megbénításával fenyegetőzik az Anonymous egyik alszervezete. A csoport tagad, nem is lenne realitása egy hasonló támadásnak.

Hirdetés

"Az Anonymous, és az emberek, valamint az Amerikai Egyesült Államok közötti onlin háború megkezdődött. Habár a SOPA és a PIPA törvényjavaslatokat a kongresszus levette napirendről, ez nem jelenti azt, hogy az internetes jogaink nem szenvedhetnek csorbát" - hallható abban a videóban, amelyet a tegnapi napon töltött fel a YouTube csatornájára az AnonymousVoice777 elnevezésű felhasználó. A hacker csoport nevében a narrátor a "globális elsötétítés hadművelet" első célpontjaként a Facebookot, a támadás időpontjaként pedig január 28-át nevezi meg. A videóban segítséget is nyújtanak azoknak, akik csatlakozni akarnak a mozgalomhoz. Elhangzik ugyanis a támadást kivitelező hackereszköz neve, valamint az is, hogy azt miként kell használni.



“Habár a Facebook legalább 60 ezer szerverrel rendelkezik, nem lehetetlenség az oldal megbénítása. Az Anonymousnak az emberek segítségére van szüksége" - hangzik el a videóban, amelyben így részben elismerik, hogy bizony nem kis fába vágnák a fejszéjüket, ha valóban megtámadták az oldalt.

Mint korábban már egyszer, most is kiderült, hogy csupán lelkes Anonymous tagok akciójáról van szó, s a szervezet maga nem ért egyet azzal. Részben azért is, mert a Facebook is élesen bírálta a SOPA és a PIPA javaslatokat, így e téren egyezett az üzemeltetető és az Anyonymous véleménye. "Újra hangsúlyoznunk kell, hogy nem akarjuk megtámadni a Facebookot. Megint hazudik a média" - olvasható az AnonOps Twitter bejegyzésében, amelyet később nyomatékosítottak, egyértelműen hamisnak nevezve a videót.

 


Vagyis az üzenetet nem lehet komolyan venni, főként hogy abban a lázítók elfelejtették közölni, hogy pontosan mikor tervezik a támadást, arról nem is beszélve, hogy a csatlakozóknak semmilyen információt nem adtak át arról, hogy milyen óvintézkedéseket kellene megtenniük.

Egyébként sem lenne realitása a támadásnak, főként ha megnevezik annak időpontját. Az Anonymous soha nem tett így, és vélhetően nem is fog, mivel ha megteszi, akkor az áldozat felkészülhet arra, és gyorsan bérelhetne új szervereket, amelyek akár irdatlan méretű skálázást is biztosítanának. A hacker-banda legtöbbször szolgáltatásmegtagadás-alapú (DDos) támadással próbál érvényt szerezni az igazának, amely ellen méretezéssel könnyű védekezni.

Ráadásul ha bejelentik a támadást, akkor kockáztatják azt is, hogy egy sikertelen támadás esetén bolondot csinálnának magukból.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.