Hirdetés

Nem élvezed az életet, ha sokat Facebookozol



|

Egy felmérés szerint nem élvezi a kapcsolatokat az, aki sok képet oszt meg a Facebookon.

Hirdetés

Valószínűleg mindenkinek van legalább két tucat olyan ismerőse a Facebookon, aki az egész életét megörökíti fotókban, csak, hogy közzétehesse, mi történt vele, és milyen jó neki; illetve éppen mi mellett állt meg. Egy kutatásnak hála most kiderült, hogy ezek az emberek valójában nem érdekes, izgalmas és irigylésre méltó életet élnek, hanem bizonyos okok miatt elidegenítik magukat a normális emberi lényektől. 

Hirdetés

Három brit egyetem (University of Birmingham, University West of England, University of Edinburgh) közösen végzett kutatásokat a témában, és arra jutottak, hogy akik gyakran tesznek közzé képeket a Facebookon, azok a valós életben meglévő kapcsolataikat teszik tönkre. Ez az állítás persze azt is feltételezi, hogy egyáltalán vannak ilyenek, pedig a Facebook egyik előnye, hogy senkivel sem kell élőben, fizikai formában beszélni. 

A szakértők szerint az, aki sokat fotózza magát, mindegy milyen célból teszi közzé a képeket, arra vezethető vissza, hogy az intimitása a béka feneke alá esett. A helyzetet tovább bonyolítva elmondták, hogy ha mindezt nagyon szoros barátok teszik, akkor az intimitás, bizalom erősödése figyelhető meg; de ilyen kapcsolatot ma már nem igazán lehet találni. 

A kutatások eredményeképpen elmondható, hogy nem mindenki találja elképesztőnek, ha valaki éjjel nappal a Facebookon mutatja be az izgalmasnak tűnő életét: nagyon valószínű, hogy az illető így próbálja érdekessé, színessé tenni a napjait, amivel viszont saját magát teszi tönkre. 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.