Hirdetés

Nézze át újból a Facebook beállításait



|

Hamarosan széles körben is elérhetővé válik a sokat fecsegő Közösségi kereső.

Hirdetés

Az utóbbi hónapokban valószínűleg szinte mindenki hallott már a Facebook régóta fejlesztés alatt álló Közösségi kereső (Graph Search) funkcionalitásáról, a hatalmas potenciállal rendelkező újdonság megpróbál mindenkit láthatóvá tenni a közösségi portálon.


A funkció lényege, hogy például rá lehet majd keresni a Budapesten kínai konyhát kedvelőkre, vagy éppen a 26 éves és egyedülálló pécsi nőkre. Efféle keresésekben természetesen nem mindenki szeretne megjelenni, így még a Közösségi kereső aktiválása előtt erősen javasolt újból átnézni az adatvédelmi beállításokat.


A Közösségi kereső komoly veszélyeket is hordozhat, egy a bétába meghívott brit férfi például Tumblr blogot hozott létre a működésének illusztrálására; többek közt érdekes találatokat kapott a „prostituáltakat kedvelő házasok”, a „rasszizmust kedvelők munkáltatói”, a „Durexet kedvelő, olasz katolikus édesanyák”, továbbá a „férfiak iránt érdeklődő teheráni férfiak” keresésekre.


Az efféle találatokban való publikus megjelenés többnyire legfeljebb kínos lehet a lelepleződött személyek számára, ám a legutolsó listába való bekerülés akár tragédiával is végződhet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.