Hirdetés

Nyomoznak a bukott Kickstarteres drón után



|

Az próbálják kideríteni, miért dőlt be a 3 millió dolláros Zano projekt.

Hirdetés

A Kickstarter mindig felhívja a támogatók figyelmét, hogy előfordulhat, a pénzükért nem kapnak semmit, hiszen ebben az esetben nem egy kész terméket vásárolnak. Ettől persze még rendkivül dühítő lehet, ha az ember nagyobb összeget öl egy izgalmasnak tűnő projektbe, majd a végén nem lesz semmi az egészből. Így járt a Zano drón is, a közösségi finanszírozásért felelő csapat pedig azt szeretné kideríteni, hogy pontosan miért.

Hirdetés

Csak emlékeztetőül, a termék egy mini, videofelvételre alkalmas repülő szerkezet lett volna, ám az összegyűlt 3,6 millió dollár ellenére novemberben csődöt jelentett a projekt. A Kickstarter végül úgy döntött, felkérnek egy tapasztalt oknyomozó újságírót, hogy járjon a dolgok végére. Mark Harrisnek már számtalan írása jelent meg az MIT Technology Review és a Scientific American hasábjain, most pedig újra szükség lesz kitartó munkájára.

A Kickstarter hangsúlyozta, hogy nem a Zano drón készítőit akarják felelősségre vonni, a bukás lehetősége ugyanis mindig benne van a nagy ötletekben. Csupán azt akarják megtudni, hol csúszott el a fejlesztés, mit lehetett volna másképp csinálni a srácoknak (és persze a 12 000 támogató is megérdemli, hogy kiderüljön, mi lett a pénzével). Szeretnék, ha a jövőbeni projektek az átláthatóság és a becsületesség jegyében zajlanának, s nem járnának úgy, mint Európa legnagyobb közösségi finanszírozású vállalkozása.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.