Hirdetés

Önimádó vagy, ha ezt csinálod a Facebookon



|

Aki edzésről, futásról, jógáról tesz közzé bejegyzéseket a Facebookon, az a kutatások szerint narcisztikus személyiség.

Hirdetés

Ha bárki azt gyanította egy ismerőséről, hogy narcisztikus személyiség, amiért állandóan a futásáról, edzéseiről vagy jógájáról tesz közzé bejegyzéseket, akkor a jelek szerint igaza volt. 

Hirdetés

A Brunel Egyetem kutatói egy olyan tanulmányt folytattak, amelynek az eredményei szerint az önimádó emberek nagyon szeretik a közösségi oldalakon közzétenni az edzési vagy fogyókúrás eredményeiket. 

A kutatás fényt derített rá, hogy a Facebookon közzétett tartalmak kapcsolatban állnak a személyes jellemzőkkel, és, hogy a narcisztikus típusú emberek többet dicsekednek az eredményeikkel a közösségi oldalakon. 

A kutatók szerint az ilyen emberek arra használják a Facebookot, hogy közvetítsék az erőfeszítéseiket, amelyeket a saját fizikai megjelenésük átváltoztatására tesznek. Mivel az ilyen bejegyzések több lájkot kapnak, ezért a trend csak erősödik. 

A szakértők rájöttek arra is, hogy az alacsony önbecsüléssel rendelkező emberek nagyobb eséllyel tesznek közzé bejegyzéseket a közösségi oldalakon a barátjukról, barátnőjükről. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.