Hirdetés

Papírból készül az USB-meghajtós névjegykártya



|

A SwivelCard már több mint 50 000 dollárt gyűjtött a Kickstarteren.

Hirdetés

A névjegykártyák döntő többsége manapság rövid időn belül a kukában landol. Vannak néha kreatív ötletek a forma továbbgondolására, és ilyennek mondhatjuk a Kickstarteren megjelent okos-névjegykártyát is, ami SwivelCard névre hallgat. 

Hirdetés

A SwivelCard egy nyomtatott USB-meghajtóval érkezik. Magát a kártyát egyszerűen össze lehet hajtogatni, majd beleilleszteni egy USB portba - a papír pendrive ezután átirányít minket egy előre megadott weboldalra. A weboldalt később akár le is lehet cserélni, ilyenkor a kártya a főoldalra visz, majd átirányít a megfelelő honlapra. 

Maga a pendrive rész 1 megabájt tárhelyet biztosít, csak olvasható formában. Mindegyik névjegykártya egyedi azonosítót kap, és pendrive-ként jelenik meg a gépekhez csatlakoztatva. Hátul találunk majd egy QR-kódot is, amit beszkennelve szintén a fentebb említett weblapra jutunk. 

A projekt kevesebb mint 8 óra alatt elérte a 10 000 dolláros célkitűzését, azóta pedig az 50 000-en is túl van. A SwivelCard a jövőben a kártyák követését és használatának figyelését is megoldaná, ugyanakkor már így sem túl olcsó a megoldásuk, egy névjegykártyához képest. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.