Hirdetés

Robotokat alkalmaz egy amerikai áruházlánc



|

Ígérik, hogy LoweBot-ot a vásárlók és a dolgozók is szeretni fogják.

Hirdetés

Nagy fába vágta a fejszéjét a Lowe's üzletlánc Innovative Labs részlege, amikor tavaly elhatározták, hogy robotokat alkalmaznak boltjaikban. A Fellow Robots által fejlesztett, LoweBot névre hallgató masinák csak most nyerték el végleges formájukat, a kérdés már csak az, hogy hogyan fogadják a vásárlók és az alkalmazottak.

Hirdetés

Túl sok mindent természetesen nem várhatunk ezektől a robotokról, első körben csak kisegítő feladatokat látnak majd el. A LoweBot maga keresi meg a ténfergő vásárlókat, hogy felajánlja segítségét. Miután érintőkijelzőjén bepötyögték, mit keresnek, elvezeti őket az adott termékhez, közben pedig az akciókra is felhívja figyelmüket. Panaszra a dolgozóknak sem lehet oka, az ő munkájukat két vevő útbaigazítása között ugyanis a készletek ellenőrzésével segíti.

A LoweBot még idén ősszel, 11 San Francisco-i Lowe's üzletben kezdi meg pályafutását. A több nyelvet is megértő robot nem klasszikus értelemben vett bolti eladó, sokkal inkább egyfajta hostess lesz, a humán munkaerőnek egyelőre tehát nem kell féltenie állását.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.