Hirdetés

So.cl: közösségi keresőt készít a Microsoft



|

Már három amerikai egyetemen tesztelik, hogy mennyire lesz sikeres a Microsoft legújabb projektje, amely gyakorlatilag egy közösségi rendszeren alapuló keresőmotor.

Hirdetés

 

Elsőre sokan azt hitték, hogy egy újabb közösségi oldalról van szó, a So.cl (vagyis social) név ugyanis megtévesztő lehet. Persze a Microsoft-nak a Windows Live online bukása után, és a Facebook ellenében (ahol ők is tulajdonosok ugyebár) nem lenne túl nyereséges egy közösségi oldal fejlesztése, nem is ez volt a céljuk.

A So.cl sokkal inkább egy közösségi kereső, ahol nem kapcsolatokat keresünk, hanem érdeklődési köröket, mintha egy szociális hálón alapuló metakeresővel próbálkoznánk. A lényeg az, hogy az információ keresése, áramlása ne legyen egy helyhez kötve, ráadásul a nemrég megvásárolt Skype segítségével a Microsoft még hatékonyabbá teheti a rendszert.

A témák mentén keresett közösség nem elveszett ötlet, nem véletlen, hogy egyetemi körökben tesztelik a szolgáltatást: létre jöhetnek tanulócsoportok, hobbi szakkörök, azonos érdeklődésű emberek találkozhatnak. Nem az ember maga a fontos, hanem az, ami érdekli, amit szeretne megosztani vagy éppen megtalálni. 

Az oldal már működik, be is lehet lépni Facebookos profilunk segítségével, de ezzel csak meghívót igényelhetünk egyelőre. Kíváncsiak vagyunk a folytatásra, be is számolunk róla azonnal.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.