Hirdetés

Facebook blog: webkettőnull mobilon



|

Szabadon értelmezzük a közösségi oldalakat, ezúttal nem a Facebookról, hanem a YouTube-ról lesz szó. Hát persze, hogy mobiltelefonon.

Hirdetés

Sokat beszéltem már a Sony Ericsson C510-ről a Facebook alkalmazás kapcsán, de most nézzünk egy kicsit szét a menüjében. Nagyon messze nem kell menni, maradunk az Alkalmazások menüben. Kicsivel a Facebook alatt van egy YouTube szoftver is. Szokatlan ez a mobiltelefonok világában, különös tekintettel az okostelefonnak nem tekinthető készülékre. A C510 menüjében egyébként nem csak az Alkalmazásokon belül található meg a YouTube szoftver, hanem integrálásra került a Média menübe is, így a webes videók onnan is könnyen, kényelmesen elérhetőek.

 

sony_ericsson_facebook_blog_07_c510.jpg
 

 

A YouTube alkalmazás alapfunkciója természetesen a videók lejátszása, de azért itt még nem áll meg a tudomány. A kezdőképernyőn, felül egy friss, érdekes videót találunk, olyat, amire az elmúlt percekben sokan szavaztak. Ez a videó mindig változik. A közösségi hálózatok egyik legfontosabb, új tulajdonsága, hogy olyan tartalmakat (itt éppen videókat) is láthatunk, amelyeket egyébként nagy valószínűséggel nem néznénk meg, hiszen a YoeTube sokmillió videója közül meg sem találnánk (nem is keresnénk), de mivel sokan érdekesnek találták rövid idő alatt, lehet, hogy nekünk is tetszeni fog majd.

 

Az ajánlott videó alatt egy kereső gombot találunk, itt értelemszerűen kutakodni lehet a videómegosztó kínálatában: részletes opciók nincsenek, csak kulcsszavakat tudunk egymás után beírni, de telefonon ez is bőven elegendő. Amit megtalálnánk a webes alkalmazás hagyományos keresőjében, azt meg fogjuk lelni itt is.

 

sony_ericsson_facebook_blog_07_youtube_phone_menu.jpg
 
sony_ericsson_facebook_blog_07_youtube_main_menu.jpg
 

 

Lejjebb van még egy népszerű videók gomb, itt választahtunk, hogy a legnézettebb, a legnépszerűbb (legtöbb szavazatot kapó), vagy a legfrissebb filmek közül válogathatunk.  A főoldalon van még egy My Account (saját felhasználói fiók) gomb is, de ennek a funkcióival majd legközelebb foglalkozunk.

 

Ami azonban a menünél sokkal fontosabb: 3G/HSDPA kapcsolaton a filmek lejátszása folyamatos, akadásmentes, a rövidke filmek a készülék kijelzőjén élvezhetően jelennek meg. Ha lejátszás közben elfordítjuk a telefont balra 90 fokkal, akkor teljes képernyősre vált a jeljátszás, és természetesen a videó is fordul a készülékkel.

 

sony_ericsson_facebook_blog_07_youtube_search_result.jpg
  
sony_ericsson_facebook_blog_07_youtube_popular_videos.jpg

 

Legközelebb a YouTube alkalmazás azon funkcióival foglalkozunk majd, amelyekhez szükséges egy regisztrált falhasználói fiók a videómegosztón. A házi feladat tehát adott, tessék készülni!

 

SE Hungary on Facebook

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.