Hirdetés

Súlyos rés az ASUS egyes routereiben



|

A hálózati eszközökre USB-n csatlakoztatott eszközök is tallózhatóak.

Hirdetés

Rossz hírrel szolgálhatunk egyes ASUS útvonalválasztók tulajdonosai számára, ugyanis Kyle Lovett biztonsági kutató szerint a gyártó közel egy tucat fogyasztói piacon kapható routerében súlyos rés található. A sebezhetőséget kihasználva nem csak a hálózati eszköz beállításait lehet megváltoztatni, de a bejelentkezési azonosítókat is ki lehet szedni belőlük, ráadásul az összes USB-n keresztül hozzájuk csatlakoztatott periféria háttértárának tallózására lehetősége nyílik a támadónak.

A problémát a vállalat AiCloud médiaszervere okozza, így akinek nincs szüksége a szoftveres komponensre, annak a lyukat betömő frissítés megérkeztéig mindenképp érdemes azt kikapcsolnia. Szerencsére a patchek fejlesztéséért felelős csapat gyorsan reagált: az ASUS tájékoztatása szerint az RT-AC66U, RT-AC66R, RT-N66U, RT-N66R, RT-N65U, RT-N65R, RT-N14U, RT-N16 modellekre már elérhető, az RT-N56U és DSL-N55U modellekre pedig július 19-én érkezik a javítás.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.