Hirdetés

Szerkesztővel gazdagodott a YouTube



|

A szolgáltatás segítségével már utólag is módosíthatjuk a feltöltött videókat.

Hirdetés

Eddig a YouTube csak a videók feltöltésére és megosztására volt képes, míg a mozgóképek szerkesztéséhez külső program segítségére volt szükség. Tegnaptól azonban ez a helyzet megváltozott, s immár a webszolgáltatás segítségével is módosíthatjuk utólag a feltöltött videókat.

 

 



Mivel a YouTube ezen esetben nem változtatja meg az állomány azonosítóját, ezért a szolgáltatás nem duplikálja a videókat, azaz a szerkesztett az eredetit írja felül.

Az új funkció segítségével egyrészt megvághatjuk a mozgóképeket, stabilizálhatjuk azokat, élhetünk az egykattintásos fényerő- és színjavítás lehetőségével, valamint változtathatunk a derítőfény, a kontraszt, a telítettség és a színhőmérséklet értékén. A Google által felvásárolt Picnick technológiájával ezen felül különféle effekteket is érvényesíthetünk (szépia, rajzfilm, thermal és így tovább), valamint hangfelvételt rendelhetünk a mozgóképhez.

 

 



Ha kész vagyunk, akkor elmenthetjük a felvételeinket, illetve a "Mentés másként" opciót használva egy új változatot is készíthetünk. Az esetleges hibák kiküszöbölése érdekében emellett minden esetben visszatérhetünk a kiindulási videóhoz az "Eredeti állapot" gombra kattintva. A Google blogbejegyzése alapján csupán egyetlen megkötés van: az 1000 látogató feletti, illetve a külső felek videóit tartalmazó állományok csak egyszer módosíthatóak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.