Hirdetés

Szulejmán és a Facebook voltak a kedvenceink



|

A Facebook mellett nemzetközileg a Breaking Bad, hazánkban a Szulejmán tartolt a Wikipedia szerint.

Hirdetés

Pár napja elérhetővé vált a Wikipedia top 100-as listája, amelyen összegyűjtötte, a világon hol melyik bejegyzésre kerestek a legtöbben az emberek. Az angol nyelvű toplista remekül tükrözte a 2013-as trendeket, és meglehetősen sok tévésorozatot és filmet vonultat fel. Hazánkban kissé más a helyzet. 

Hirdetés

A nemzetközi abszolút győztes nem nagy meglepetésre a Facebook lett, több mint 30 millió egyedi találattal. Érdekes módon a 100-as lista több mint harmadát filmek és sorozatok tették ki tavaly, amelyek közül a legelőkelőbb, harmadik helyet a Breaking Bad szerezte, kicsivel lemaradva a tavalyi halálesetek mögött. Szintén remekelt népszerűségben a 11. The Walking Dead és a 12. Trónok harca, illetve 18. lett a Zöld íjász (Arrow). Az Agymenők és az Így jártam anyátokkal is igen felkapottak voltak 2013-ban. 

 

 

A legnépszerűbb nő az Oscar-díjat nyert Jennifer Lawrence volt az elmúlt évben, a 22. helyen. Befért még a top 100-ba a Family Guyban Meg Griffint alakító Mila Kunis is, illetve az első 50-ben volt a novemberben elhunyt Paul Walker és a szintén a Halálos iramban filmekből (is) ismert Dwayne Johnson. A filmek között előkelő helyeket szereztek az Acélember, a Vasember 3 és A nagy Gatsby is. 

A tech cégek közül a top 20-ban volt a Facebook mellett a Google, a Wiki, a YouTube és a Yahoo is, de egyes felvetések szerint - amiket a The Guardian is oszt - mindez csak véletlen, a felhasználók ugyanis általában véletlen írták be ezeket pont a Wikipedia keresőjébe. 

Az teljesen érthető volt, miért lett a 16. Nelson Mandela, de arra senki nem tud magyarázatot adni, hogy miért lett a 4. a G-Force (gravitációs erő). Ugyancsak megmagyarázhatatlan, mitől volt a spanyoloknál a legnépszerűbb a @ szimbólum. A G betű és a Go játék több országban is előkelő helyeket szereztek, de a Wikipedia szerint itt is arról van szó, hogy a felhasználók azt várták, majd a Google kiegészíti a keresést a saját nevére. 

 

 

Mi a helyzet Magyarországon? Leginkább a névnapokra voltunk kíváncsiak 2013-ban, amitől csak kevéssel maradt el a tavalyi halálozások listája. A harmadik helyre befutott Magyarország szócikk is úgymond megszokottnak tekinthető, de ha eltekintünk ezektől az általánosabb elemektől, akkor megdöbbentő módon azt látjuk, hogy hazánkban igen nagyot tarolt a Szulejmán sorozat. 

A 4. helyen egyből I. Szulejmán oszmán szultánt találjuk, aki látogatottságban majdnem kétszer annyit vert rá a Facebookra. A 11. helyre Hürrem szultána került, aki népszerűbbnek bizonyult hazai körökben, mint Harry Potter, Bud Spencer vagy Cristiano Ronaldo. Az Így jártam anyátokkal sikerét jelzi a 18. hely, de a Szulejmán (sorozat) szócikk igen sok olyan témát lekörözött, amit nem gondoltunk volna. Sehol nincs hozzá képest például a 38. Trónok harca vagy a 44. Android. 

Lionel Messi és Selena Gomez több embert érdekelt Magyarországon, mint Orbán Viktor, míg az akciósztárok közül Arnold Schwarzeneggert, Jason Stathemet és Dwayne Johnsont szerettük. Felkapott (25.) volt Adolf Hitler, illetve befért még a top 100-ba többek között Justin Bieber, James Bond, Paul Walker, az Agymenők és a Csillagok háborúja. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.