Hirdetés

Tagadja a Facebook, hogy lehallgat a telefonoddal



|

Egy professzor szerint élő beszélgetéseinket is felhasználják a reklámok kiválasztásához.

Hirdetés

Kelli Burns, az University of South Florida tömegkommunikációval foglaló professzora komoly lavinát indított el a hét elején. Állítása szerint a Facebook mobilos kliense a mikrofont bekapcsolva lehallgatja beszélgetéseinket, majd az így szerzett információkat is felhasználja arra, hogy a reklámokat személyre szabja.

Hirdetés

A teória alapja a még csak az Egyesült Államokban elérhető Music Identification nevű szolgáltatás, ami felismeri, milyen zenét hallgatunk, s segít kiposztolásában. Burns azonban azt figyelte meg, hogy célzott hirdetéseket kapott olyan témákban, amikről élő szóban beszélt, miközben a telefon a közelében volt. Bár saját bevallása szerint lehetséges, hogy csupán a kereséseit dolgozták fel, nem tart elképzelhetetlennek egy ilyen húzást Zuckerbergéktől.

Elméletét több interneten terjengő beszámolóval is alátámasztotta, amik hasonló megfigyelésekről tesznek említést. A Facebook időközben hivatalosan cáfolta, hogy lehallgatnák és rögzítenék az applikáció felhasználóinak beszélgetéseit, a demográfiai adatok és az érdeklődési kör nekik ugyanis elegendő, hogy belőjék a reklámokat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.