Hirdetés

Tanulékony kártevő lopja a Twitterezők adatait



|

Szerencsére csak egy kiberbiztonsági cég figyelemfelhívó akciójáról van szó.

Hirdetés

Rájár a rúd mostanában a Twitteresekre, nemrég például 32 millió fiók adatait árulták az interneten, de hírességek is többször hackerek áldozatul estek már. Hogy milyen könnyen megvezethetők a felhasználók, akik sokszor saját felelőtlenségük miatt veszítik el accountjuk, arra a baltimore-i ZeroFox legújabb akciója is rámutat.

Hirdetés

A kiberbiztonsági cég a Black Hat amerikai konferencián mutatta SNAP_R nevezetű botját. A program a gépi tanulás metódusát használva, az áldozatok tweetjeinek áttanulmányozása után célzott üzenetet küld érdeklődési körükhöz igazítva, amiben egy adathalász oldalra mutató link van. A bot arra is képes, hogy a közösségi hálózat feltérképezése, illetve a követők és a retweetek száma alapján alapján kiválassza a legértékesebbnek tűnő célpontokat.

Mivel a tweetekben az URL-címeket automatikusan lerövidítik, így még nehezebb rájönni, hogy hova vezetnek. Ennek is köszönhető, hogy a hagyományos adathalász technológiák átlagos 15 százalékos sikerarányához képest a SNAP_R egészen hihetetlen módon a kiszemelt felhasználók kétharmadát képes volt lépre csalni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.