Hirdetés

Technikai malőr okozta a Twitter leállását



|

Nagyjából két órán keresztül volt sokak számára elérhetetlen a szolgáltatás.

Hirdetés

Magyar idő szerint tegnap 18-20 óra közt a Twitter az utóbbi 8 hónap leghosszabb üzemkimaradását szenvedte el, a leállás főként az észak-amerikai felhasználókat sújtotta. A közösségi portál közleménye szerint a problémát szoftveres hibák komplett sorozata okozta, amelyek dominó-elven „bedöntötték” a szolgáltatást.


Az ügy érdekessége, hogy a leállással szinte párhuzamosan az UGNazi névre hallgató hackercsoport azonnal felvette a kapcsolatot a Reuters-szel, állításuk szerint ugyanis az általuk indított túlterheléses támadás okozta a leállást; a banda szóvivője szerint így próbáltak tiltakozni az ellen, hogy a Twitter támogatja a CISPA törvénytervezetet.


A DDoS tényét a Twitter kategorikusan tagadja, így valószínűleg az UGNazi illetékesei csak egy kis rivaldafényre vágytak, amely különösen jellemző a túlterheléses támadást hackelésnek tituláló személyekre.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.