Hirdetés

Tee-tris: pólón játszható Tetris



|

Tetris, ahogyan még sosem láttuk.

Hirdetés

Mióta 1984-ben létrehozták a Tetrist, szinte minden létező platformot megjárt már: játékkonzolok, grafikus számológépek, laboratóriumi berendezések, épületek. Most új helyet talált magának, melyre oly sokan vágytak – egy férfi mellkasán.

Hirdetés

A Tetris 30. születésnapja tiszteletére Mark Kerger ezermester fogott 128 LED-et, egy marék elemet és egy Arduino Uno platformot, és belezsúfolta őket egy egyszerű fehér pólóba. Az eredmény: Tetris a pólóján. Talán inkább Tee-tris? Vagy Chestris? Egy biztos, sokak álma valósult meg ezzel.

A Tetris első változatát az orosz Alekszej Pazsitnov tervezte és valósította meg, az Elektronika 60 nevű számítógépre. A játék végül ’84. június 6-án jelent meg a Szovjetunióban.  Ez volt az első olyan játékszoftver, melyet a Szovjetunióból az Egyesült Államokba exportáltak. Számos változatban megjelent, a legnagyobb sikert az 1989-ben kiadott Game Boy verzió hozta meg. Felejthetetlen zenéjét Tanaka Hirokazu szerezte.

A Tee-tris működés közben



Itt meghallgatható a legendás Tetris-zene is

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.