Hirdetés

Több időt töltünk online, mint bármi mással az életben



|

Aggasztó képet fest egy britekről készült felmérés, amely szerint több időt töltünk egy nap online és a médiával, mint alvással.

Hirdetés

Kissé aggasztó képet fest a modern társadalomról az a felmérés, amely a brit felnőtteket vizsgálta. 

Hirdetés

Az Ofcom kutatásai alapján egy átlagos brit felnőtt heti 25 órát van online, és közel 9 órát tölt el minden egyes nap a kommunikációval és a médiával. 

Ez időben mindent leköröz, még a legalapvetőbb dolgokat is, például az alvást. 

Mivel az internetelérés mindenhol egyre jobb, ezért az emberek több időt töltenek el online - mindezt pedig az okostelefonok iránti folyamatosan emelkedő kereslet is segíti. A brit felnőttek 71 százalékának van már ilyen készüléke, tavaly csak 66 százalék birtokolt ilyesmit. 

Több mint 80 százalék gondolja azt, hogy a netnek hála könnyebb kommunikálni, ugyanakkor a többség bevallotta, hogy általában berántja az online élet, és több időt tölt el a gépek előtt, mint szeretne vagy gondolta. 

Az egyre aktívabb online élet azonban rosszul hat az emberi kapcsolatokra. 40 százalék érzi úgy, hogy az ismerősei vagy családtagjai minden héten hanyagolják őt az okostelefonjuk vagy laptopjuk miatt. 17 százaléknál ez minden nap megtörténik. 

Bár a britek lassan függők lesznek az eszközeiktől (nem csak ők), egyre többen ébrednek rá erre a tényre. A kutatásban résztvevők közel fele vallotta be, hogy az online eltöltött idő miatt nem foglalkoznak a házimunkával, az alvással és az iskolai feladatokkal. 

Mindennek az eredménye az, hogy a felhasználók harmada már digitális detoxba kezdett - vagyis megpróbálta csökkenteni a függőségét. 25 százalék egy napig volt meg az online élete nélkül, 20 százalék egy hétig, 5 százalék pedig egy hónapig. A többség produktívabb lett és jobban élvezte az életet, nyitott az emberek felé - persze akadt olyan is, aki ideges lett, mert nem tudta, hogy mi történik online. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.