Hirdetés

Torrent állományt kínált letöltésre a Twitter



|

Mostanra sikerült megoldani a szokatlan problémát.

Hirdetés

Időnként a legnagyobbak is hibázhatnak. A TorrentFreak beszámolója alapján a rengeteg portálon fellelhető Twitter megosztógombot használni kívánók egy tábora hétfőn érdekes meglepetésben részesült, ugyanis a vezérlőelemre kattintva a megszokott funkcionalitás végrehajtása helyett a webböngészőjük egy .torrent állományt kínált letöltésre.

Hirdetés


Az ilyen típusú események a lehető legszokatlanabb kategóriába tartoznak, sokan okkal feltételezték, hogy bűnözők bejuthattak a közösségi szolgáltatás szervereire, a gombokkal talán kártevőt terjesztenének. Szerencsére ez tévesnek bizonyult, a letöltésre kínált állományban a megosztógomb weblapokba beágyazandó HTML kódja volt.


A jelek szerint a problémát az okozta, hogy 2010-ben a Twitter átállt a P2P-alapú „Murder” kódnevű technológiára, amely segítségével hatékonyan képes terjeszteni a szerverei közt a módosított programkódokat. A legutóbbi frissítés során néhány szerveren valamiféle malőr akadhatott, így kattintásra a kiszolgálók a kód helyett annak a disztribúciójára használt torrentet küldték a kliensek felé.


A malőrt többek közt a TechCrunch, a Financial Times és Business Insider olvasói is tapasztalhatták.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.