Hirdetés

Úgy tűnik megmenekült a Grooveshark



|

Az EMI és Warner/ATV kiadókkal is sikerült kiegyezni.

Hirdetés

Több éves vitákra pontot téve a felhasználók által feltöltött tartalommal működő Grooveshark online zenemegosztónak a napokban sikerült lezárnia az EMI és Warner/ATV zenekiadókkal való jogi vitáját, így mostantól mindkét nagyvállalat szellemi tulajdonait legálisan lehet hallgatni a 2007-ben alapított portálon keresztül.

Hirdetés


Az elmúlt hetek sikerei után jelenleg biztosítottnak tűnik a Grooveshark jövője, ám a felhasználók által feltöltött tartalom miatt jogi szempontból Youtube-hoz hasonlítható szolgáltatásnak akár kisebb kiadók is keresztbe tehetnek. Ennek elkerülése érdekében a jelenleginél hatékonyabban kellene szűrniük a nem engedélyezett feltöltéseket, ám ez még minden együttműködési szándék megléte esetén is szélmalomharc.


Végül jó kérdés, hogy a mostani megállapodások után Dániában végre feloldják-e a Grooveshark netszolgáltatói szintű blokkolását, a brit jogvédők letesznek-e a webhely ugyanilyen típusú elérhetetlenné tételéről, továbbá a Google elérhetővé teszi-e a keresési találataiban az eddig blokkolt oldalaikat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.