Hirdetés

Úgy tűnik megvan a Winamp megmentője



|

Állítólag legkésőbb most pénteken válhat véglegessé az üzlet.

Hirdetés

A Winamp lojális felhasználóit sokkolva november végén az AOL médiacég bejelentette a 13 éves zenelejátszó szoftver fejlesztésének befejezését. Erre válaszul a rajongók egy tábora internetes petíciót indított az alkalmazás megmentése érdekében, továbbá a pletykák szerint néhányan – például a Microsoft – érdeklődtek a program felvásárlása iránt.

Hirdetés

Úgy tűnik a héten véget érhet a kálvária, ugyanis a szintén az AOL birtokában lévő TechCrunch belsős forrásokra hivatkozó beszámolója alapján a Radionomy nevű cég megvásárolta a Winampot, a felek formálisan legkésőbb most pénteken üthetik nyélbe az üzletet. A Brüsszelben székelő vállalat nemzetközi rádióállomások aggregálásával foglalkozik, amely olyan szempontból ígéretesnek tűnik, hogy magától értetődik egy potenciális üzleti modell: a reklámozásuk és terjeszkedésük érdekében integrálhatják a szolgáltatásukat a neves lejátszóba. Ezen felül a cég lehetővé teszi saját netes rádióállomások indítását is, hasonlóan a Winamp Shoutcastjéhez.

A belsős forrásokon túl szintén a Radionomy általi biztos felvásárlásra utal, hogy a winamp.com webhely DNS-kiszolgálója felett már átvette az uralmat a vállalat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.