Hirdetés

Új irány a Facebookon - csak 18 éven felülieknek



|

Az nem újdonság, hogy egy játékban valódi pénzzel fizetünk, de kifejezetten szerencsejáték jellegű program eddig még nem volt Facebookon. Kisebb felháborodás mellett megjelent az első ilyen darab, és itt nincs vége a történetnek.

Hirdetés

A Gamesys által alkotott Bingo Friendzy nevet viselő játék az első olyan alkalmazás a népes táborral rendelkező Facebookon, ahol nem csak mikrotranzakciók keretében forog a pénz, itt konkrétan nyerni is lehet. A nevéből kifolyólag adja magát a stílus: gyakorlatilag egy bingó játékról van szó, ahol sorsolás után lehetünk gazdagabbak vagy szegényebbek különböző tétekkel.



Az Egyesült Államokban tiltott az ilyen jellegű online szerencsejáték, bár a Facebook a jövőben egészen biztosan ebbe az irányba nyit (a nemrég hatalmasat bukott Zynga póker, bingó és nyerőgépes játékok indítását is tervezi), és az sem kizárt, hogy egyes államokban lazítanak majd a szigoron - a pénz ilyen esetben mindig magáért beszél. Angilában ugyanakkor máris tiltakozás övezi a Bingo Friendzy megjelenését, noha a Facebook csak 18 éven felülieknek engedi használni az alkalmazást, egyes keresztény szervezetek nehezményezik, hogy a játék színvilága, képi elemei egyértelműen a fiatalabb korsztályt célozzák, a közösségi oldalon pedig bármilyen adatot megadhatunk magunkról, ennyi felhasználót képtelenség érdemben ellenőrizni.

Jön tehát a szerencsejáték Facebookra, szerintetek mit jelent ez majd a jövőre nézve?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.