Hirdetés

Univerzális fordítót csinál a Google



|

A Star Trekben is sokat látott fordítógépet akarják valósággá tenni.

Hirdetés

Az Androidért felelős Hugo Barra olyan kijelentéseket tett, amelyekből kiderült, hogy a Google egyértelmű szándéka olyan eszközöket készíteni, amelyekkel többé semmiben nem akadály, hogy valaki egy teljesen más nyelvet beszél. Vélhetően ezek alapja egy androidos okostelefon lenne, végeredményben pedig olyan funkciót kapnánk, mint a Star Trekben látott univerzális fordítógép. 

Barra szerint lehetőségünk lesz egy telefonhívást valós időben más nyelvre fordítani, így teljesen mindegy, honnan érkezik hozzánk a bejövő hívás. A hírek szerint egyébként a prototípus eszközökön az angol és a portugál közötti átmenet már majdnem tökéletesen működik. 

Fordítóprogramokból persze most sincs hiány, azonban a beszédfelismerés általában ezeknek a gyengeségei közé tartozik. Ezen a területen az egyik legjobban a Google szerepel, és ami azt illeti, már rengeteget fektettek a Google Now-ba is. Ha minden jól megy, néhány éven belül tényleg érkezhet az univerzális fordítógép, aztán ki tudja: a Google-nél mostanában elég sokat emlegetik a Star Treket. 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.