Hirdetés

Ütött a Flock órája



|

A készítők felhasználóiknak a továbbiakban a Firefox és a Chrome böngészőket ajánlják.

Hirdetés

Szűkszavú bejelentést tettek közzé a Flock készítői a közösségi böngésző hivatalos weboldalán. Az ott olvasható sorok szerint április 26 után magukra hagyják a böngészőjüket, azaz hivatalos terméktámogatás nem lesz hozzá, és újabb szoftverfrissítések sem készülnek majd. Ezen okból a programozók, illetve a cégüket felvásárló Zynga a továbbikban a Google Chrome és a Mozilla Firefox böngészőket ajánlják a felhasználóiknak, mivel indoklásuk szerint azokat folyamatosan frissítik és naprakészen tartják a készítőik.

 

 



A döntés a Flock ötéves történetére tesz pontot. A megoldás még 2005-ben debütált, és böngészőként azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy neves versenytársaiktól eltérően főként a közösségi oldalara fókuszált, biztosítva többek között a webes tartalmak gyors megosztását. A beépített RSS olvasóval a felhasználói ugyanis egyszerűen hozzáférhettek például a Facebook, Twitter, MySpace, Flickr, Blogger, és WordPress fiókjukhoz. A böngésző elsőként a Mozilla Gecko motorjára épült, majd a 3-as verziótól fejlesztői átálltak a nyílt forráskódú Chromiumra, amely tudatában nem meglepő, hogy miért pont a fenti két böngészőt ajánlják.

 

 

 



A Flock GYIK oldalán olvasható indoklás szerint a döntést a Famville játékáról ismerté vált Zynga hozta meg, amely a garázscég erőforrásait a jövőben más projekteknél - főként közösségi játékok készítésénél - kamatoztatná. Ezzel együtt a RockMelt készítői is jól járhatnak, mivel közösségi böngészőként komoly versenytárs nélkül maradnak a piacon.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.