Hirdetés

Veszélyes az androidos iMessage



|

Az üzenetküldő fejlesztője tulajdonképpen minden adathoz hozzáfér.

Hirdetés

Az iMessage Chat nevű alkalmazás azt ígéri a Google Play Store-ban, hogy elhozza az androidos felhasználóknak is az Apple azonnali üzenetküldő szolgáltatását, amely egyébként ingyenes is. A gyakorlatban azonban úgy néz ki, tényleg túl jól hangzik a történet ahhoz, hogy igaz legyen. 

Hirdetés

A 9to5Mac arra figyelmeztet, hogy az app működési elve miatt az üzenetküldésbe a fejlesztő saját szerverét is bevonják proxyként. Ez biztosítja, hogy az iMessage bedőljön nekünk, és iPad mininek higgye a készülékünket: ugyanakkor mindez azt is jelenti, hogy a fejlesztő minden üzenet tartalmához hozzáfér. 

Akik tesztelték az alkalmazást, elég eltérő tapasztalatokról számolnak be: vagy csak androidosokkal tudnak beszélgetni, vagy csak Apple készülékekre jut el az üzenetük. A legtöbb szakértő azt tanácsolja, hogy ne használjuk az igen kétes biztonságot ígérő appot, hanem inkább válasszunk egy több platformon is elérhető ingyenes üzenetküldőt, mint a Whatsapp vagy a Kik. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.