Hirdetés

Vírusos kamu a színcserélő app a Facebookhoz



|

Adathalászat áldozata lesz, aki bedől a kártékony alkalmazásnak.

Hirdetés

Az átlagos felhasználók számára bőven megér egy kattintást az, amikor azt ígérik: egy alkalmazással ki lehet cserélni a Facebook színeit. A cyberbűnözők persze újra és újra kapnak az alkalmon, és a legutóbbi ilyen appjuk segítségével már 10 000 embert irányítottak át az adathalász weboldalukra. 

Hirdetés

A Cheetah Mobile biztonsági szakértői szerint két módszert is alkalmaznak a támadók. Először ellopják a facebookos hozzáférési tokeneket azzal, hogy egy útmutató videót ajánlanak fel megtekintésre. Ilyenkor a hackerek átmenetileg hozzáférést szereznek az ismerőseink listájához, akikkel kapcsolatba is léphetnek. Ha valaki nem nézi meg a videót, az kártékony szoftverletöltési ajánlatot kap. PC-n felnőtteknek szóló videolejátszóval csábítanak, Androidon azt írják ki, hogy vírusos a készülékünk, majd hamis biztonsági programot javasolnak telepítésre. Aki már rányomott a videóra, annak elegendő lehet jelszót cserélni és az appot törölni a Facebookról. Eddig 10 000 ember dőlt be a csapdának. 

Érdekesség, hogy a színcserélő app a második legelterjedtebb adathalász módszer a közösségi oldalon. Egyedül az előzi meg, amelyik azt ajánlja: megmutatja, kik nézték meg a profilunkat. A hacker-macska mellett így erre sem árt vigyázni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.