Hirdetés

Vöröskereszt: virtuális hadbíróságot a gamereknek



|

A játékosoknak be kellene tartaniuk a nemzetközi egyezményeket.

Hirdetés

A főként belső nézetes lövöldözős játékokkal nem meglepő módon továbbra sem tud mit kezdeni a fősodratú média, hiszen az ezekkel tipikusan nem játszó munkatársaik vagy nem kívánnak véleményt alkotni róluk, vagy a fröcsögő vér miatt hangosan kritizálják őket – főként ha bulvártémaként állnak hozzá a kérdéshez.

Hirdetés


Talán nem meglepő módon a Vöröskereszt véleményét eddig tudtunkkal senkinek sem jutott eszébe kikérni, ám a szervezet még szeptember végén magától is álláspontot foglalt a témában. Az erőszakosság kérdésével egyáltalán nem kívántak foglalkozni, az illetékeseket inkább a háborús bűnök elkövetésének lehetősége aggasztja.


A hivatalos álláspont szerint a humanitárius szervezet elítéli a virtuális háborús bűnöket, javaslatuk szerint a nemzetközi egyezményeket megszegő – tehát például kínzásban résztvevő, civilekre vagy egészségügyi személyzetre tüzet nyitó – gamereket valamilyen módon büntetni kellene a játékokban, míg a háborúzás szabályait betartók jutalmat érdemelnek.


A Vöröskereszt tájékoztatása szerint mostantól szívesen adnak tanácsokat játékkészítőknek, ám az idejük pazarlásának feltétele, hogy a kérdéses címeknek való életbeli konfliktusra hasonlító szimulációkat kell tartalmazniuk; jóval absztraktabb fantasy vagy sci-fi univerzumokban nem zavarja őket a lázadó Vukik ideggázzal való „kezelése”.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.