Hirdetés

YouTube videó letöltése ingyen



|

Ügyes és ingyenes eszközökkel megszerezhetjük a YouTube-on vagy más közösségi oldalon épp nézett videoállományt, amelyet később majd internetkapcsolat hiányában is meg tudunk nézni.

Hirdetés

Reklámokból élnek a napjainkban divatos videós közösségi oldalak is, ehhez persze rengeteg látogató kell. De amit sokan letöltenek, az már félő, hogy mindenkié, és így más úton is terjedni kezd - éppen ezért nem találunk állományletöltő linket ezeken az oldalakon. Ennek ellenére van lehetőség arra, hogy az éppen játszott videót letöltsük. Érdemes azért tudni, hogy a közösségi oldalak a közzétett videókat megtekintésre kínálják, azok utólagos felhasználása csak a jogtulajdonos beleegyezésével törvényes.

 


Töltsük le!

 


Számos eszköz létezik a feladatra: külön alkalmazásoktól weblapokon át egészen a különféle Mozilla Firefox-beépülőkig. Mi egy általános letöltőalkalmazást mutatunk be, az Orbit Downloadert: ezzel közösségi video- és hanganyagokat is megszerezhetünk. A program innen letölthető. Telepítsük a programot, amely minden rendszerinduláskor beül a Tálcára. Mielőtt megnyitnánk böngészőnket, kattintsunk az Orbit ikonra a jobb egérgombbal, és válasszuk a Grab++ menüpontot.

 

 

grabplusplus.jpg

 

Megjelenik a Grab++ ablak, melyet egyből érdemes mindig előtérben úszóvá rögzíteni a fejléc jobb oldalán található rajzszegikonnal. Csak ezek után indítsuk el böngészőnket, és keressük fel a letölteni kívánt klipet a YouTube oldalán, majd kezdjük meg a lejátszást. (Sok más videós és zenei közösségi oldallal működik együtt a program, lásd az online dokumentációt a www.orbitdownloader.com címen.) A Grab++ úszóablakban megjelennek a tételek, amelyeket megnyitott az oldalba épített Flash-lejátszó. Mi a Flash-videókra vadászunk, ezek FLV kiterjesztésűek. Képünkön az egyetlen ilyen állomány a get_video.flv, azaz ezt pipáljuk ki a listán.
A Download gombra kattintva megjelenik az új letöltést létrehozó dialógus. Sok opciót állítgathatnánk, de a legtöbb esetben erre egyszerűen nincs szükség. Elég, ha a Browse gombra kattintva kijelöljük a célmappát, majd a Save to sorban megadjuk a kívánt állománynevet (ez most is végződjön .flv-re!). Az OK gombra kattintva megjelenik az Orbit letöltőablaka, és a feladat végeztével ott találjuk videónkat a megadott mappában.

 


Flash-mozi bárhol

 

 

flvplayer.png

 

 

Nagyon szép, hogy megszereztük, amit akartunk, de a Windows Media Player nem fogja lejátszani azt nekünk, szükségünk lesz egy megfelelő alkalmazásra. Javasoljuk az egyszerű FLV Playert, amely éppen erre szakosodott, ráadásul ingyenesen letölthető innen. Igaz, jobban terheli a rendszert, mint más lejátszók, de nagyon jó minőségben adja vissza a képet és a hangot is. Hasonló kezelőfelületet kínál, mint a YouTube weboldalba épített lejátszója, ezért kezelése nem lesz szokatlan. Lejátszás közben az egeret a kép fölé tolva különféle vezérlőikonok jelennek meg a dupla képméretre nagyításhoz, valamint az információs ablak megjelenítéséhez.

 

Telepítéskor felajánlja különféle próbaverziós konverter alkalmazások és eszköztárak telepítését, de ha nem fogadjuk el az ajánlatot, akkor is működni fog a program.


Nem csak PC a világ!

 

Megeshet, hogy tenyérgépen vagy mobiltelefonon is szeretnénk magunkkal vinni néhányat a legjobbnak talált videós kincsekből. Mivel ezek az eszközök általában nem támogatják az FLV-kódolású anyagok lejátszását, át kell alakítanunk azokat. Szeptemberi számunkban részletesen is olvashattak az ingyenes SUPER 2007 konverterről, amelyet folyamatosan fejlesztenek, és ma már szinte minden formátummal megbirkózik. A program letölthető innen. Húzzuk a forrás FLV-vidókat a SUPER alsó gyűjtőlistájába, és jelöljük is ki őket. Kattintsunk a jobb gombbal valahol az ablak hátterén, és az Output File Save Management menüpontban adjuk meg a célmappát. Tenyérgéphez válasszuk az AVI (for Pocket PC) elemet a bal felső lehulló menüből. A program alapbeállításokkal elég gyenge eredményt ad, így változtassuk meg a zölden keretezett VIDEO beállításcsoportban a Frame/Sec értéket 12,5-re, a Bitrate kbps pedig legyen akár 384. A kéken keretezett AUDIO szekció Bitrate kbps értékét zenei klipeknél érdemes felemelni szintén 128-ra.

 

 

super2007_.jpg

 

 


Telefonok esetében a 3gp formátum válhat be - külön sablont találunk Nokia és Sony Ericsson készülékekhez. A jobb minőség érdekében kísérletezhetünk a bitarányértékek megváltoztatásával, de telefonfüggő, hogy meddig mehetünk el.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.