Hirdetés

Zenei szolgáltatást indíthat a Facebook



|

Egy szoftvermérnök zeneletöltő modul nyomaira bukkant a Facebook Java csomagjában.

Hirdetés

Nem szép dolog mások szoftvereibe belenézni, de a kíváncsiság nagy úr. Egy szoftvermérnök a Facebook új video-cset szoftverében zeneletöltő funkciók kezdeményeire bukkant.

 

Jeff Rose, a www.lifeisagraph.com weboldalon tette közzé felfedezését. Épp annak járt utána, hogy miként működhet a FacebookVideoCalling.jar, vagyis a videós csevegésért felelős Java szoftvercsomag. (A .jar fájlokba betekinthetünk anélkül, hogy az a kód feltörésének minősülne.)

Rose két funkciót talált, az egyik a Peep, mely a video-csetért felel, a másik pedig a Vibes névre hallgat és a „MusicDownloadDialog" ablakot hívja meg. A mérnök szerint ez annak a jele lehet, hogy a Facebook már elkezdte fejleszteni saját zenei szolgáltatását.

 

A Facebook - okulva a MySpace példáján - nem valószínű, hogy a világ mindenes weboldala szeretne lenni., és persze jelenleg is vannak zenei szolgáltatók, akik nem örülnének, ha a közösségi oldal saját, komplett szolgáltatóként szállna versenybe. Valószínűbb, hogy inkább közös platformot kínálnak majd zenei kiadók számára, illetve a felhasználók könnyen megoszthatják barátaikkal zenehallgatási szokásaikat.

 

Korábban ellenkező stratégiát sejtető hírek röppentek fel, miszerint a Spotify zenei szolgáltatással fűzi szorosabbra szálait a közösségi óriás és majd az oldal felületéről lehet kezelni a zenelejátszást és gyűjteményünket. Akárhogy is, ahogy személyes szokásainkat eddig mások elé tárta az oldal, valószínűleg zenei ízlésprofilunkkal is ugyanezt teszi majd, így akik szeretnék maguknak megtartani ízlésvilágukat, azok valószínűleg nem itt vásárolnak és hallgatnak majd zenét.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.