Hirdetés

Zuckerberggel kekeckedett a hacker



|

Nem vették figyelembe a hibajelentését, így garázdálkodott az alapító üzenőfalán.

Hirdetés

Khalil Shreateh palesztin hacker szombaton váratlan munkát adott a Facebook biztonsági csapatának, ugyanis annak illetékesei semmibe vették egy korábbi hibabejelentését. Az úriember által felfedezett sérülékenység lehetővé tette, hogy bárki üzenőfalára bejegyzéseket lehessen írni, függetlenül a két személy kapcsolati és adatvédelmi állapotától.

Hirdetés


Ennek eredeti demonstrálása után a közösségi hálózat egyik biztonsági szakembere közölte a Khalillal, hogy valójában nem bugról van szó, ám ő ezzel nem értett egyet, így a rendellenességet kihasználva szombaton Mark Zuckerberg üzenőfalán is ismertette a problémát. Pár perccel később átmenetileg letiltották a hacker felhasználói fiókját, majd az eredeti álláspontot újragondolva a portál programozói mégis javították a hibát.


Sajnos a bejelentőnek nem hajlandó pénzjutalmat fizetni a Facebook, ugyanis a hiba kihasználásával megsértette a felhasználási feltételeket. A portál azzal magyarázza az eredeti bejelentés figyelmen kívül hagyását, hogy az nem tartalmazott elég konkrétumot.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.