Hirdetés

2 milliárdot kért volna a Steve Jobs-film rendezője?



|

A pletykák alapján a Sony elhajtotta az eddig befutónak tartott David Finchert.

Hirdetés

A Steve Jobs élete iránt érdeklődők néhány héttel ezelőtt vélhetően nagy örömmel hallották, hogy lényegében elkészülhetett a férfi „hivatalos” életrajzi filmjének forgatókönyve, amelyet Walter Isaacson könyve alapján Aaron Sorkin írt. Ugyan a projekt eddig soha nem is rendelkezett rendezővel, azonban egészen eddig a legnagyobb esélyesnek David Fincher tűnt a munkára.
 

Hirdetés


Ennek részben az volt az alapja, hogy a férfi nemrégiben már dolgozott együtt Scott Rudin producerrel és Aaron Sorkin íróval, méghozzá a Facebookról és Mark Zuckerbergről szóló „Social Network - A közösségi háló” című filmen.


A The Hollywood Reporter beszámolója alapján Finchernek több követelése is akadt: egyrészt csak Christian Bale főszereplésével lett volna hajlandó beülni a rendezői székbe, másrészt pedig még az érdemi munka megkezdése előtt 10 millió dolláros – olyan 2,2 milliárd forintos – apanázs kifizetését követelte a Sony-tól.


A hírek szerint utóbbi verte ki a biztosítékot, ugyanis a kiadó illetékesei szerint nem garantált sikerű – például Tranformers vagy Captain America – filmet készül rendezni a férfi, így nem kívánják megelőlegezni neki a kasszasiker moziért járó álomgázsit. Természetesen amennyiben a férfi hajlandó lejjebb adni az igényeit, akkor feltehetően beülhet még a rendezői székbe.


(Forrás: AppleInsider | Fotó: Elen Nivrae)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.