Hirdetés

41 megapixeles kamerával támadt fel a Nokia 3310



|

Idén sem csak a Google tett ki magáért a bolondok napja alkalmából.

Hirdetés

Április elseje minden évben az újságírók és szerkesztők egyik legnagyobb éberséget megkövetelő 24 órája, hiszen bolondok napján rengeteg vállalat hoz le humoros – vagy legalábbis annak szánt – sajtóközleményeket. Ezek döntő többsége esetén elsőre is nyilvánvaló az ugratási szándék, azonban minden évben akad egy-két körmönfontabb bejelentés, amely képes lehet megtéveszteni az adott témában kevésbé járatos médiamunkásokat. Utóbbi típusúval ezen összeállítás írásáig nem találkoztunk, íme az idei termés érdekesebb darabjai!

Hirdetés

Nokia 3310 PureView

A 125 millió eladott darabbal minden idők legsikeresebb mobiltelefonjának számító Nokia 3310 a fanatikusok feltehetően nagy örömére visszatért! Az elődhöz képesti komolyabb újítások közül a 41 megapixeles PureView hátlapi kamera, a 3 colos és 1280×768 pixeles „ClearDiamond” kijelző, a kétmagos és 1,5 gigahertzes processzor, a 2 GB RAM és módosított Windows Phone 8 operációs rendszer emelendő ki.

Samsung Fingers

A mobiltelefónia történetének következő mérföldkövét jelentő Samsung Fingers lényegében egy kesztyűbe épített telefon: a készülék 3 colos Emo-LED kijelzője Ultra HD felbontású, a kamerája 16 megapixeles, de az 5G mobilhálózat a Wi-Fi 902.11wz szabvány támogatása is eladási pontnak minősül. További érdekességek: a több személlyel való személyes kommunikáció esetén az unalmas partner beszélgethet a tenyerünkben megjelenő avatárunkkal, a Nap felé integetve tölthető az akku, továbbá klasszikus gesztusokkal is indíthatóak, fogadhatóak vagy elutasíthatóak a hívások.

 

HTC Gluuv

A Samsung Fingers félig-meddig riválisa a nemrég bejelentett HTC One (M8) telefon talán legérdekesebb hordható kiegészítője, a készüléket ebbe dokkolva a hívó fél holografikusan is megjelenhet kommunikáció közben. A Daft Punk rajongói számára kötelező darab!

Google Pokémon Challange

A keresőcég keresi az egyetlen és igazi Pokémon-mestert: a vállalat új munkakörét az a pokémonedző töltheti be, aki a Google Maps segítségével a legtöbb pokémont megtalálja. Április másodika a határidő, így nem árt sietniük a munkára pályázóknak.

Google Emojify

A kisebb kijelzőkre való optimalizálás, továbbá a kommunikáció hatékonyabbá tétele érdekében a Google Chrome mobilos változata hamarosan képessé válik a weboldalak szövegének emoji ikonokká való változtatására. Ezzel nem csak a kommunikáció értelmezése gyorsul fel, de érzelmi kontextus átadására is képessé válik az írott szöveg.

Google Auto Awesome Photobombs

A Google közösségi szolgáltatása már jó ideje képes a fotók automatikus korrekciójára, azonban az unalmas képek végleges eltüntetése érdekében a Google+ már véletlenszerűen David Hasselhoffot is illeszthet azokra. A Mester akár animált formában is feltűnhet a nagyi születésnapi buliját dokumentáló fotókon!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.