Hirdetés

A legjobb ingyenes programok 2.



|

Számos rendkívül hasznos ingyenes alkalmazást találhatunk a neten, amelyekkel akár a komoly, drága szoftverek megvásárlása is kiküszöbölhető. Sorozatunk második része.

Hirdetés

Ingyenes. Igazi mágikus kifejezés a letölthető szoftverek és online alkalmazások folyamatosan táguló világában - tucatjával találhatunk az interneten kincset érő alkalmazásokat, amelyek térítésmentesen kínálnak praktikus megoldásokat.


Összeállításunk első részében irodai programokat és fájlkezelőket mutattunk be, most pedig biztonsági és grafikai-videó alkalmazásokat mutatunk be. Azokra összpontosítottunk, melyek az elmúlt hónapokban, években nem kaptak akkora publicitást, így sokan talán egyáltalán nem is ismerték őket. A sorozat természetesen folytatódik, és a teljes, kibővített változat pedig a nyomtatott magazinban érhető el!

 

BIZTONSÁGI ALKALMAZÁSOK

0701-freew-sec.jpg
 


VirusTotal Uploader
Nagyszerű megoldás, ha potenciálisan fertőzött, vagy egyszerűen csak gyanús e-mail csatolmányokat, letöltött dokumentumokat, alkalmazásokat szeretnénk ellenőrizni. 10 megabájtnál kisebb méretű állományaink feltöltése után 32 különböző víruskereső programmotorral ellenőriz, és részletes eredményt közöl.
Letölthető és webes: www.virustotal.com/hu


Avira Antivir Personal Edition Classic
Az Avira hagyományosan jó munkát végez a rosszindulatú programok felismerésében. Az ingyenes verzió kiválóan használható, bár azt el kell viselnünk, hogy néhány rendszeresen felugró ablak megpróbáljon rábeszélni minket az előfizetésre.
Letölthető: www.Free-av.com


ThreatFire Free
A ThreatFire a már meglévő vírusirtónk támogatására hivatott. Feladata, hogy az esetlegesen ki nem szűrt trójaiakat és egyéb rosszindulatú programokat megtalálja.
Letölthető: www.threatfire.com


Spyware Doctor Starter Edition
A népszerű PC Tools antispyware alkalmazás ezen verziója a Google Pack része. Az ingyenes verzió teljes spyware kereséseket futtat, de nem rendelkezik a fizetős szolgáltatás számos opciójával.
Letölthető: www.pctools.com/spyware-doctor


Comodo Firewall Pro
A Comodo tűzfala természetesen azt teszi, amit egy tűzfalnak tennie kell, ingyenessége ellenére túlmutatva a Windows XP alapértelmezett tűzfalának lehetőségein. Ezzel együtt pedig nekünk, felhasználóknak is sokkal jobban meg kell gondolnunk, mikor milyen beállításokhoz nyúlunk hozzá.
Letölthető: www.personalfirewall.comodo.com


TrueCrypt
Létrehozhatunk egy kódolt meghajtót saját meghajtójellel, mely minden odahelyezett dokumentumunkat a választott kóddal fogja védeni. Mielőtt használjuk, célszerű elolvasni a rövid használati utasítást.
Letölthető: www.truecrypt.org


Secunia Personal Software Inspector
A Secunia hasznos alkalmazása megkönnyíti számunkra, hogy mindig naprakészen tarthassuk szoftvereinket. Emellett biztonságosabbá tesz olyan alkalmazásokat is, melyeket esetleg gyakran használunk, de az Internet Explorert (és PC-nket is) nyitva hagyja egy nem biztonságos ActiveX vezérlővel. A PSI jelzi a biztonsági réseket a szoftvereinkben és segít a frissítések összegyűjtésében.
Letölthető: psi.secunia.com

 

VIDEO- ÉS FOTÓ-KEZELŐK

0701-freew-graf.jpg
 


Phrasr
Íme egy érdekes weboldal azoknak, akik szeretnének egy izgalmas online fotómontázst készíteni, és ezt megosztanák másokkal is. Ha beírunk egy kulcsszót, a szolgáltatás összegyűjt számos vonatkozó fényképet a Flickr fotómegosztó oldalról és egy galériát készít belőlük.
Webes: hopp.pcworld.hu/4943


Flypaper
Saját, Flash alapú történeteket rakhatunk össze ezen az oldalon, amiről csak szeretnénk. Lejátszható prezentációt készíthetünk cégünknek, de akár képzési segédanyagokat is összeállíthatunk. Az elindulásban előre legyártott projektek vannak a segítségünkre.
Webes és letölthető: www.flypaper.net


Miro
A Miro szinte minden létező videoformátumot lejátszik, HD videókat nézhetünk, több ezernyi videoblog csatornára hangolhatunk rá, és letölthetünk mozgókép-állományokat BitTorrenten keresztül.
Letölthető: www.getmiro.com


Photoscape
Ez a mindenes program egy kötelező darab a hobbifotósoknak. Képnézegetőt, képszerkesztőt, diavetítő-szerkesztőt, képmentő programot, és RAW formátumból is könnyedén konvertálhatunk vele jpg-t.
Letölthető: www.photoscape.org

URL Snooper
Elegünk van abból, hogy a legjobb videokat nem tudjuk letölteni a különböző videomegosztó oldalakról? Vegyük elő az ingyenes URL Snoopert, és többé nem lesz ilyen gondunk!
Letölthető: hopp.pcworld.hu/4945


Fixmymovie
Többé nem kell szégyellnünk a szemcsés, sötét videókat, amelyeket webkameránkkal, vagy mobiltelefonunkkal fényképeztünk. Ez a szolgáltatás feltöltés után automatikusan megtisztítja, kivilágosítja, láthatóvá teszi az elrejtett részleteket, hogy nyugodt szívvel tehessük azt ki weboldalunkra, vagy blogunkra.
Webes: www.fixmymovies.com

FotoFlexer
Kinek kell szoftver a fényképek szerkesztéséhez, vagy speciális effektezéséhez? Elég elnavigálnunk erre az oldalra, és kreatívan használnunk széleskörű eszközpalettáját.
Webes: www.fotoflexer.com


Összeállításunkat folytatjuk, a teljes cikket a júliusi nyomtatott magazinban olvashatja el! 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.