Hirdetés

A méret a lényeg!



|

Hirdetés

Az otthoni számítógépeken jelenleg alkalmazott legnagyobb képméret a 768×576 képpontos, ezt elsősorban digitalizálásra használják; de még a digitális kamerák is csak 720×576-os felbontást képesek kezelni. Az ezeknél részletgazdagabb, nagy felbontású filmek készítéséhez stúdiókörülmények szükségesek. Ugyanakkor házi laborunkban is kísérletezgethetünk, megpróbálkozhatunk HD WMV előállításával - de tetszetős eredményt ne várjunk! A művelethez egy nagy felbontású filmre, legalább 3 gigahertzes, Pentium 4-es processzorral szerelt számítógépre lesz szükségünk, sok memóriával és szabad tárhellyel. A kódoláshoz a Windows Media Kódoló 9-es verzióját használhatjuk. (A program ingyen letölthető magyar nyelven is a Microsoft weboldaláról.)

Megnyitás után az Egyéni munkamenetet válasszuk, majd forrásként adjuk meg a kódolásra szánt állományt. Ezután a Kimenet fülön állítsuk be a mentés helyét. A Tömörítés fülön a Cél mezőben válasszuk a Fájl letöltése (számítógépes lejátszás) lehetőséget, a Videó csoportból kattintsunk a HD-minőségű videó (5 Mbit/s VBR) sorra, majd a Hang listából válasszuk a HDCD-minőségű hang (VBR) elemet. A maximális minőség beállításához ezután kattintsunk a Szerkesztés gombra, ahol beállíthatjuk az 1280×720-as felbontást, a kulcskockák számát, a videoátviteli sebességet, valamint a tömörítési kodekeket (Windows Media Audio 9.1 Professional és Windows Media Video 9).

Hang esetében akár az 5.1-es rendszert is választhatjuk! A főablakba visszatérve ellenőrizzük a többi fülön lévő beállításokat is, majd kattintsunk az eszköztáron lévő Kódolás indítása gombra. A tömörítés miatt a kódolás sokáig eltarthat, ezért mindenképpen érdemes előbb egy rövidebb filmmel kísérletezgetni!


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.