Hirdetés

A papír újrafelhasználása másképpen



|

Egy nyomtató, ami egyben töröl is, így egyetlen lapra újra és újra nyomtathatunk.

Hirdetés

Már írtunk arról, hogy egy átlagos irodában rengeteg papír megy veszendőbe. Sokszor azért nyomtatunk ki valamit, mert jobban átlátjuk, mint ha monitoron próbálnánk értelmezni, viszont ezek nagy része néhány nap után a szemétben landol. A papír még szelektív gyűjtés esetén is nagy utat jár be, mire újra használható lesz, az alábbi koncepció tervezője, Sharsha Lee, pedig ezt az utat kívánja lerövidíteni.

Az Eco Printer nyomtató olyan tintát használ, ami UV sugárzás hatására eltűnik. A szerkezetben beépített UV-lámpa működik, így még nyomtatás előtt tisztává varázsolja a lapokat, amennyiben ezt a speciális festéket használták. A papírfelhasználás így drasztikusan csökkenhet, mivel egy papírt így szó szerint rongyosra nyomtathatunk.

A koncepció a Red Dot Award munkahely kategóriájának egyik győztese.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.