Hirdetés

Assange le akarta beszélni Cumberbatcht a WikiLeaks-filmről



|

A Wikileaks-alapító hiába kapacitálta, a Sherlock és a Sötétségben - Star Trek sztárja mégis vállalta a The Fifth Estate című mozi főszerepét.

Hirdetés

Benedict Cumberbatch, aki Julian Assanget játssza a The Fifth Estate című WikiLeaks-moziban azt nyilatkozta, egy pillanatra ugyan megingatta, hogy a WikiLeaks alapítója arra kérte, szálljon ki a produkcióból, de végül mégis úgy döntött, befejezi a filmet.

Assange, aki egyébként saját bevallása szerint nagy rajongója Cumberbatchnak, korábban levélben kérte a brit színészt, fontolja meg, hogy vállalja-e a szerepet; véleménye szerint a Dreamworks filmje „a politikai opportunizmus, a hatalom, a bosszú és mindenek előtt a gyávaság terméke”. Mint írta, a forgatókönyv alapjául két olyan könyv szolgált, amelyek a véleménye szerint „mérgezőek” és „elfogultak”.

Hirdetés

Assange levele nem hagyta hidegen a színészt. Cumberbatch pénteken egy a Redditen tartott online közönségtalálkozón kijelentette: „Az, hogy az az ember, akit meg kellett volna formálnom, intelligensen és udvariasan arra kért, ne tegyem, aggodalommal töltött el. Ugyanakkor emlékeztetett is rá, miért is vállaltam ezt a szerepet – írta a brit sztár. – Azért volt fontos a számomra ez a munka, mert úgy éreztem, hitelesen játszhatom el modern közéletünknek ezt a provokatív, összetett, ugyanakkor nagyon is jelen idejű és fontos figuráját.”

Cumberbatch hangsúlyozta: nem a gázsiért vállalta a feladatot – Assange levelében „zsoldosnak” titulálta a színészt; és kijelentette, büszke arra, hogy részt vehetett a produkcióban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.