Hirdetés

Az Apple" feltalálta" a videotékát



|

Nem olcsó az iTunes tékájából filmet kölcsönözni és a kölcsönzési idő lejártával automatikusan törlődnek a mozik. iTunes kompatibilis DVD-inket viszont ezentúl könnyen áttölthetjük a számítógépre vagy iPodra.

Hirdetés

 

movie_studio_logos.gif

 

 

movies_macbook_nano.png

 

Mintegy 3 USD fejében tölthetünk le az iTunesban filmeket, illetve 4 USD-ért premier címeket az összes nagy kiadó kínálatából. A digitális védelemmel kódolt mozi állományok lejátszását a letöltés után 30 napig halogathatjuk, utána pedig egy napunk van arra, hogy végig is nézzük a filmet, persze ahányszor csak akarjuk. A kölcsönzési idő lejárta után automatikusan törlődnek az anyagok, hogy ne foglalják feleslegesen a merevlemez területet.

 

 

 

 

itunesdigitalcopylogo2_1.jpg
Az erős jogvédelem mellett egy olyan új funkciót is bevezetett az iTunes, ami nagyobb szabadságot ad a DVD tulajdonosoknak. Ha a DVD-n szerepel a „iTunes Digital Copy" logo, akkor a filmet egyszerűen áttölthetjük merevlemezünkre, onnan pedig iPodra, iPhone-ra vagy Apple TV-re. Egy egyedi kód beírása és az iTunes internetes adatbázisa megakadályozza, hogy több gépre is áttöltsék ugyanazon lemez tartalmát.

 

 

Egyelőre standard felbontásban történik a filmforgalmazás, a mozgóképek felbontása 640×480 képpont. Ez valamivel kisebb, mint a tengerentúli (NTSC) DVD-k képmérete és már érezhetően szerényebb a PAL DVD dimenzióinál. Mi hazaiak már csak a nálunk megszokottnál magasabb ár és gyengébb minőség miatt is fintoroghatunk, no meg főleg azért, mert az iTunes szolgáltatás nálunk nem elérhető.

 

Az Xbox Live rendszeren eddig is igénybe vehettünk hasonló szolgáltatást, akár HD felbontásban is. Igaz, hogy ezt más platformról (pl. PC nem használhatjuk no és egyelőre a Live sem indut még el Magyarországon.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.