Hirdetés

Az IT-szakmához már nem elég a diploma



|

Egy brit toborzócég szerint másra van szükség a tech szektorban.

Hirdetés

Az IT-s szakemberek toborzásával foglalkozó brit CWJobs aktuális felmérése szerint az álláskeresők számára már nem elegendő a diploma az IT-szakmában. A jelentésük szerint az IT-szektor szakembereinek a 76 százaléka szakirányú képzéseket javasol a jelentkezők számára, ezekkel ugyanis nagyobb eséllyel tudnak állást találni, mint szakirányú felsőfokú végzettséggel. 

Hirdetés

Richard Nott, a CWJobs igazgatója azt mondja, a képzett szakemberek hiánya komoly ütés lehet Nagy-Britannia jövőjére és a tech szektorra nézve. Szerinte a diplomák kétségtelenül egy megfelelő elméleti alapot adhatnak az emberek kezébe, a szakemberek 64 százaléka mégsem rendelkezik diplomával az IT-szakmában. 

Emiatt a CWJobs úgy látja, fontos alternatív lehetőségeket biztosítani az iparágban való elhelyezkedéshez, előrelépéshez és fejlődéshez, a diplomák fontosságát pedig kevésbé kell szigorúan venni. Ilyen módon a jövőben az ágazat könnyebben juthatna értékes, szakértő munkaerőhöz. A kutatások szerint az iskolai képzésekben is nagyobb figyelmet kellene fordítani az IT-oktatásra. A szakemberek 56 százaléka szerint a középiskolában is szerves része kellene legyen a tanulásnak a programozás, míg 86 százalék úgy gondolja, már általános iskolában elengedhetetlen az informatika tantárgy. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.