Hirdetés

Banksy gúnyt űz a brit hírszerzésből



|

A titokzatos graffitis egy, a GHCQ főhadiszállásának közelében lévő épület falára fújta fel legújabb rendszerkritikus alkotását.

Hirdetés

Új, Banksynek tulajdonított graffiti jelent meg Cheltenham egyik épületének falán, amely vélhetően a titokzatos brit street art művész „surveillance state” sorozatának legújabb darabja. A név nélküli alkotás egy telefonfülke körül őgyelgő, gyanús, Dick Tracy-szerű figurákat ábrázol, akik láthatóan éppen azon ügyködnek, hogy lehallgassák a beszélgetéseket.

Hirdetés

A festmény igazi különlegességét az adja, hogy Banksy éppen Cheltenhamban, a kormányzat megfigyelésre szakosodott ügynökségének, a GHCQ-nak főhadiszállása közelében fújta fel. Az ismeretlenül is világhírű művész utoljára tavaly ősszel, egy hónapos New York-i turnéja idején jelentkezett új graffitivel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.