Hirdetés

Colors of Motion: ahogy még sosem láttuk a filmeket



|

Ez a technika egy egészen új oldalát mutatja meg a filmeknek.

Hirdetés

A „Colors of Motion” egy érdekes kísérlet a filmekben megjelenő színek megmutatására, olyan módon, melyet még eddig nem láthattunk. A fenti képen például a Grand Budapest Hotel látható. Gondolta volna?

Hirdetés

A Charlie Clark által készített oldal egy bash scriptet használ, mely kockáról kockára elemzi a filmet, átlagolja a színeit, aztán időrendben egy színskálát készít róluk. Így néz ki például a Mátrix a Colors of Motion szerint:

 


Az oldalon több film is található, melyeknek színátlagait percről percre megnézhetjük, ha lefelé görgetünk. Így láthatjuk, hogyan változnak a színek a film során, ha pedig rákattintunk valamelyik színes csíkra, az is kiderül, melyik jelenetben szerepelt, és megtudhatjuk a szín hex kódját is. Ezek után nem meglepő, hogy a Jégvarázs c. Disney-film legtöbb esetben jeges kék, a Mátrix zöld és fekete, az Avatar pedig kék.

A Drive c. film Colors of Motion verziója
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.