Hirdetés

Diszkriminatív iTunes árak



|

Az iTunes zeneáruház jogellenesen, ország alapján megkülönbözteti a vásárlókat.

Hirdetés

A Britain's Office of Fair Trade (OFT) szervezet már régóta kifogásolta az iTunes viselkedését és panaszával most az Európai Bizottsághoz fordult, mivel az iTunes már három EU tagországban is elérhető. Brit fogyasztók panasza, hogy az iTunes honlapja másképpen bánik velük, mint más országokból érkező vásárlókkal. A hitelkártya szám alapján a brit zenerajongók egy egészen más kínálattal és árazással szembesülnek, magasabb árakat számláz nekik az iTunes és nem érhetik el az olcsóbb ajánlatokat tartalmazó oldalakat.

 

Az iTunes árpolitikája azért is került ismét reflektorfénybe, mert a héten nyitott kanadai áruház is 16 százalékkal kevesebbet számláz, mint a már régóta üzemelő USA-béli iTunes oldal.

 

Az Apple 90 pennyt (1,53 USD) kér dalonként az Egyesült Királyságból érkező vásárlóknak, míg az amerikaiaknak csak 1,33 USD-t kell fizetniük. Kanadai hitelkártyával járunk a legjobban, ahol, ha nem is két forint, de 0,83 USD egy dal. Az Apples a helyi zenei piaci helyzetre és az eltérő adókra hivatkozik, melyek más-más költségeket eredményeznek országonként.

 

A Which fogyasztóvédelmi szervezet, mely tavaly szeptemberben indította el az iTunes árakkal kapcsolatos beadványát, üdvözölte az OFT döntését. Képviselőjük kiemelte, mennyire fontos a növekvő európai zenei piac egységes alapra helyezése.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.