Hirdetés

Életrajzi filmet forgatnak a Gyűrűk Ura és a Hobbit írójáról



|

J.R.R. Tolkien életének megfilmesítésével már többször megpróbálkoztak - eddig sikertelenül.

Hirdetés

J. R. R. Tolkien, a Gyűrűk Ura és a Hobbit-regények szerzőjének, Frodo, Bilbo, Smaug és Sauron megteremtőjének sikerkönyveiből eddig összesen hat, világszerte sikeres film készült. Ha minden igaz, a hetediket róla forgatják majd, a The LA Times értesülései szerint már készül a Tolkien munkacímen futó film forgatókönyve.

A tervek szerint a Tolkien az író fiatalkorának eseményeit mutatja majd be: köztük az Oxfordi Egyetem Pembroke College-ában töltött diák- és az első világháborús fronton átvészelt katonaéveket, amelyek később nagy hatással voltak ai karrierjére.

Hirdetés

A filmet a Fox Searchlight foga legyártani. Forgatókönyvírónak egy igazi Tolkien-rajongót, a Cowboys & Angels és a Harcvonal író-rendezőjét, David Gleesont kérték fel. Gleesonnak egy rendkívül mozgalmas élet eseményeit kell majd vászonra adaptálnia: Tolkien mindkét világháborúban részt vett, az elsőben rádiósként a frontvonalban, a másodikban pedig kódfejtőként a híres Bletchley Parkban szolgált.

Tolkien életét márt többször szerették volna megfilmesíteni – mindeddig sikertelenül. A Mirkwood című, az író második világháborús kalandjait feldolgozó regény alapján készült filmet 2011-ben mutatták volna be, de a projekt végül kudarcba fulladt, mert a híresen kekec örökösök nem járultak hozzá a leforgatásához.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.