Hirdetés

Múzeumra költi pénzét Elon Musk



|

A Tesla-tárlat megvalósulását jelentős összeggel támogatta a milliárdos.

Hirdetés

Nikola Tesla szerb származású amerikai tudós világmegváltó ötleteinek és szabadalmainak rengeteget köszönhet a modern tudomány, ám van egy ember ezen a planétán aki mindenkinél hálásabb lehet a feltalálónak. Ő pedig nem más mint Elon Musk, aki vagyona nagy részét a Tesla nevével fémjelzett elektromos autóinak eladásával szerezte.

Hirdetés

A milliárdos Musk most úgy rótta le tiszteletét, hogy egy millió dollárt adományozott a tudós munkásságát bemutató múzeum létrehozására. A tárlat ötlete egyébként a The Oatmeal webképregényért felelős Matthew Inmantól származik, aki korábban már hasonló Tesla-akcióval felhívta magára a figyelmet, hisz 2012-ben közösségi finanszírozás segítségével megvásárolta a szerb tudós Wardenclyffe nevű laborját. Ezen kampányra Musk úr első körben 2400 dollárt költött, mely összeg egy szókimondó képregény hatására egészen 1,3 millió dollárig kúszott fel. Most ezen épület körül kívánja kialakítani Inman a múzeumot, melyhez 8 millió dollárt kért egy nyílt levélben a Tesla Motors alapítójától. Elon azonban "csupán" a kért összeg nyolcadát volt hajlandó kifizetni, de tett egy ígéretet, hogy a kiállítás megnyitójakor felállíttat a parkolóba egy töltőállomást, melynek segítségével a Tesla munkássága iránt érdeklődő Tesla-tulajok a tárlat látogatása közben "feltankolhatják" autóikat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.