Hirdetés

Épül a kínai Hollywood



|

Kína leggazdagabb embere szerint hamarosan az ázsiai ország lesz a nemzetközi filmvilág közepe.

Hirdetés

Wang Jialin, Kína leggazdagabb embere elhatározta, hogy Csingdaóban felépíti a „kínai Hollywoodot”. A Wall Street Journal (WSJ) riportja szerint Wang Dalian Wanda Group nevű cége már el is kezdte a Quingdao Oriental Movie Metropolis építését.

A vasárnapi alapkőletételen a Paramount, a Sony, az Universal és a Warner Bros. vezetői is részt vettek – nem is beszélve az olyan A-listás sztárokról, mint Leonardo DiCaprio, Ewan McGregor, Catherine Zeta-Jones, John Travolta és Nicole Kidman.

Hirdetés

A milliárdos elmondta, szeretne egy, a híres Hollywood felirathoz hasonló emlékművet is felállíttatni a Csingdao környéki hegyekben. „Ez a legnagyobb álmom – mondta a WSJ-nek. – Erősen hiszem, hogy hamarosan Kína lesz a nemzetközi filmgyártás központja.

Wang 8,2 milliárd dollárt fektet hatalmas komplexum felépítésébe, amelynek területén a világ legnagyobb filmgyára mellett egy vidámpark, valamint viasz- és filmmúzeumok is helyet kapnak majd.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.