Hirdetés

Film készülhet a WikiLeaks alapítójáról



|

Több hollywoodi filmstúdió is szeretné megkaparintani a jogokat, hogy megfilmesíthesse Julian Assange nem hétköznapi történetét.

Hirdetés

Nem sok ember van, akinek a WikiLeaks név ne mondana semmit, sokaknak pedig kifejezetten kellemetlen jelentéstartalma van. Bár már a kormányzati és céges titkok kiszivárogtatását jelentő szervezet már elgyengült, a szexuális bűncselekmény elkövetésével is vádolt Julian Assange - aki éppen politikai menedékjogot kért az ecuadori kormánytól - története még érdekes lehet annyira, hogy lehessen belőle pénzt csinálni.

Hollywood legalábbis ezt gondolja. A 2011. október 24-én bezárt WikiLeaks első embere még nem döntött arról, hogy hajlandó-e eladni saját történetét valamelyik filmstúdiónak, de a The Wall Street Journal szerint nagy a verseny. A helyzetet tovább nehezíti, hogy a Universal Pictures már leforgatott egy dokumentumfilmet, Assagne sztorija ráadásul még nem is ért véget, hiszen az ellene folyamatban lévő eljárásokra még nem került pont.

Szerintünk csak akkor lehetne érdekes egy WikiLeaks mozi, ha azt Aaron Sorkin írná meg, de ez csupán egy privát vélemény. És ti mit gondoltok?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.