Hirdetés

Filmajánló - Tom Hanks, a kém



|

Tom Hanks halkan meghúzódik a történelem hátterében, miközben a nők elkezdik hallatni a hangjukat.

Hirdetés

A CineStar szerint ez a hét most a történelmi filmek rajongóinak kedvez elsősorban, mielőtt a nagy karácsonyi verkli és Star Wars őrület elindulna. Ráadásul két igényes darabbal, amelyben mindkét esetben hangsúlyosak az emberi jogok, de közel sem annyira, hogy a filmek unalmas példabeszéddé váljanak.

Hirdetés

Kémek hídja

Tom Hanks és Steven Spielberg immár negyedjére dolgoznak együtt ebben a megtörtént esetet feldolgozó moziban, melyben az előbbi által alakított James Donovan a történelem egyik fontos kémcseréjét igyekszik nyélbe ütni a hidegháború csúcsán. Akik ismerik Spielberg hasonló jellegű mozijait, azokat nagy valószínűséggel nem fogja meglepni a Kémek hídja néhol pátoszos hangvétele, amit ellensúlyoz Tom Hanks és Mark Rylance magas színvonalú játéka, a Coen-fivérek humorral átitatott forgatókönyve, valamint a rendezőre jellemző nívós technikai háttér, mint a kiváló operatőri munka vagy a zene. Utóbbi esetében az a sajnálatos eset fordult elő, hogy John Williams 30 év után először nem tudta Spielberg rendezésének a zenei aláfestését ellátni, részben a Star Wars, részben pedig egészségi állapota miatt, de Thomas Newman (Amerikai szépség, Skyfall) remek helyettesnek bizonyult.

A szüfrazsett

Mindenki emlékszik a Mary Poppinsban Mrs. Banks "hobbi" tevékenységére? A hölgy szüfrazsett volt, vagyis a nők egyenjogúságáért küzdött a múlt század első felében. Ezt az akkor kilátástalannak tűnő harcot mutatja be Sarah Gavron filmje, amelyben Maud (Carey Mulligan) szemén láthatjuk az egyre kilátástalanabbnak tűnő harcot a kor erősen patriarchális társadalma ellen. Hogy a film mennyire fontos volt Hollywood tehetséges asszonyainak, mi sem bizonyítja jobban, minthogy egy apró szerepben feltűnik Meryl Streep, továbbá Helena Bonham Carter, valamint a férfi oldalon Brendan Gleeson és Ben Whishaw is.

Újra együtt

Jobb később, mint soha alapon mozikba került egy 2011-es romantikus film, az Újra együtt olyan, azóta befutott hollywoodi sztárokkal, mint Channing Tatum, Chris Pratt, Oscar Isaac vagy Kate Mara. 10 évvel az érettségi után összeverődik az egykori társaság és ez a temérdek sztori mellett számtalan érzelmet felszínre hoz a szereplőkben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.