Hirdetés

Filmajánló - Az Everest a csúcsra tör



|

Az Everest a csúcsra visz, az Útvesztő: Tűzpróba pedig a mélybe taszít, miközben Woody Allen abszurd alakjait bámuljuk.

Hirdetés

Az ősz beköszöntével ugyan a nagy hollywoodi monstrumok egy időre a háttérbe vonultak, de szórakoztató, és legfőképp izgalmas filmekből nem lesz hiány, ahol mindenki menekül valahonnan: fiatalok a felnőttek, felnőttek a világ tetejéről vagy éppen a depresszió elől menekülnek.

Hirdetés

Everest

1996-ban két csapat próbálta meg bevenni az Everest csúcsát, azonban a visszaúton lecsapó vihar végzetes volt számukra. Baltasar Kormákur (Csempészek, 2 kaliber) méltó emléket állított nem csak a hegymászóknak, hanem az emberi teljesítmény és tűrőképesség előtt is, nagyszerű színészek tolmácsolásában, miközben a remek felvételek közepette a mi csontunkig is behatol a hideg, vagy épp a szívünkbe a dráma, amely után garantáltan gyakrabban kapunk majd a szemünkhöz.

Az útvesztő - Tűzpróba

A tavalyi év meglepetés sikere folytatódik, a népszerű könyvtrilógia második részének adaptációjában. Thomasék ugyan maguk mögött hagyták az útvesztő borzalmait, de a megpróbáltatások még csak most kezdődnek, hiszen most nem jól határolt falak, hanem emberi érdekek mentén kell megtalálniuk a kiutat. A folytatás szinte napra pontosan egy évvel az előzmény után jön ki, azonos stábbal, akikhez most csatlakozott a Trónok harca Kisujja, Aiden Gillan is.

Abszurd alak

A látványos és izgalmas filmek kedvelői mellett az entellektüel nézők is megtalálhatják a magukét Woody Allen éves terápiájában. Egy filozófia professzor új egyetemen kezd tanítani, és depressziójából egyszerre két nő (Emma Stone, Parker Posey) is sikeresen rángatja ki, azonban az egész nem várt fordulatot vesz. Az Abszurd alak már témájából adódóan is tipikus Allen mű, annak viszont igazi keserédes és egyben minőségi darab.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.