Hirdetés

Flash Video MX Std 5



|

Flash-videót több programmal is készíthetünk, de nem mindegy, hogyan! A jó munkához idő kell és egy igazán hasznos szoftver.

Hirdetés

A Flash-videók olyan gyorsan terjedtek el, hogy szinte észre sem vesszük: a fórumokon, videomegosztókon (például a YouTube-on, amely a legnépszerűbb ilyen oldal) már mindenhol ilyen formátumba botlunk. A korábbi konkurenseket is lassan kiszorítják, hiszen alig találkozunk már Real Videókkal vagy Windows Mediával. Bár ez utóbbi nagy előnye, hogy fizetéshez köthető és jó minőségű, legtöbben mégis az ingyenes megosztást választják, amely ráadásul kisméretű. Pedig legtöbbször az ilyen módon feltett film vagy videoklip csak alig élvezhető.

 

fvr_flashvideomx_.jpg


A legtöbb fizetős szolgáltató a kettőt kombinálja: egy gyengébb és kisebb felbontású videót tesznek ki ingyen, és akinek valóban szüksége van a jó minőségű filmre, klipre, az állhat a kasszához a DRM-mel védett Windows Mediáért. Ha mi is ilyen vállalkozásba fognánk, vagy netán csak szeretnénk jó minőségű Flash videót készíteni, próbálkozhatunk az ingyenes SUPER 2008 alkalmazással. Most mégis egy olyan szoftver következik, amely sokkal többet nyújt, és amely által komolyabb végeredményt kaphatunk.

 

Varázslatos indítás

A program nem sokat tanítgat, rögtön a mély vízben találjuk magunkat. Mivel is kezdhetnénk, mint a forrásállomány megnyitásával, amely egy kis akadályba ütközhet. Ez a szépséghiba nem más, mint hogy a program külső kodekekből dolgozik. Tehát ha DivX állományt szeretnénk konvertálni, akkor rendelkeznünk kell a szükséges kicsomagolóval, csakúgy, mint a Windows Media, a QuickTime vagy a Real formátumok esetében. Ebből adódóan, ha ilyen formátumot szeretnénk átalakítani, sajnos ezen programok telepítését nem ússzuk meg. A kellemetlenségen túllépve alapszintű szerkesztési lehetőségeket találunk: kijelölhető a film eleje és vége, ezenkívül a képméret levágható. Kontrasztot és fényerőt állíthatunk, vagy éppen sorösszefésülést (deinterlace) is végezhetünk, szükség esetén tükrözhetjük a képet, sajnos csak egy irányba. Az internetes videók legtöbbjén láthatunk vízjelet, amelyet képből vagy szövegből is beszúrhatunk, ráadásul megadhatjuk a vízjel felbukkanásának időtartamát is. Egy kis figyelmesség a készítőktől, hogy kiválaszthatunk a videóból egy jellemző pontot, amely a film betöltése előtti képként megjeleníthető. Egy másik hasznos dolog az ugrópontok beszúrása, amely könnyebbé teszi a videóban való navigálást.

 

fvr_export_.jpg

A készülő videó paraméterei részletesen beállíthatók

 

Hab a tortán

Az általános dolgokon túl (amelyeket azért a legtöbb hasonló program képes elvégezni), pár pluszszolgáltatást is kapunk. Ilyen lehetőség a fájl elé egy másik videó beszúrása (például reklám), vagy második film ráhelyezése, netán az eredeti hangsáv lecserélése, mondjuk egy hangulatos zenére. Az FLV formátumon kívül még háromféle SWF állomány is készíthető a lejátszás megkönnyítéséhez, a kódoláshoz pedig többféle kodek választható (a Flash 8 Alpha Video csak a Professional kiadásban használható). Ha az SWF kimenetet választottuk, s ezeken a beállításokon is túljutottunk, akkor jön az igazi csemege: számtalan hozzáadott flashlejátszóból válogathatunk. Négyféle csoportból, szebbnél szebb webes lejátszókkal publikálhatjuk filmünket, ráadásul a weboldal minden paraméterét megadhatjuk. Hangulati kérdés, hogy adunk-e a lejátszóhoz és a filmhez speciális effektusokat, mint a hóesés, a buborékok, netán pillangók díszítsék a képet. Amíg várakozunk a film betöltésére, egy állapotjelző mutathatja a készenlét mértékét – ezekből is válogathatunk kedvünkre.

 

fvr_player_.jpg

Igazán látványos lejátszókból és effektusokból válogathatunk

 

 

A Flash Video MX Standard verzióját a GiveAwayOfTheDay jóvoltából tudtuk tesztelni, és ingyenesen használni. A termék ára kicsit magasnak mondható, de az említett funkciókon kívül még kötegelt átalakítást is végezhetünk, ami több film esetében nagy könnyebbség. A létrehozott végeredményt tekintve mégis egy profi Flash videó készítővel lehetünk gazdagabbak.

 

 

Adatok

  • Ismertebb forrásból FLV vagy SWF készítése
  • Sok videolejátszó felület
  • Speciális effektusok
  • Minimális videoszerkesztés
  • Egyedi vízjel hozzáadása
  • Vista alatti működés
  • Forgalmazó: Moyea Flash Video Software
  • Ár: 60 USD (kb. 11000 Ft)

 

Értékelés

Előny: látványos Flash videók készítése

Hátrány: nem tartalmaz saját bemeneti kodekeket

Teljesítmény: 4

Szolgáltatás: 4

Ár/érték: 4

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.