Hirdetés

Free Video Converter 2.0



|

A videotömörítésben járatlanoknak való ez az ingyenes videokonvertáló program.

Hirdetés

Korábban már számos videokonvertáló programot mutattunk be, köztük az egyik legjobbat, a SUPER-t. Ezen szoftver tényleg bármit bármire képes átalakítani, de ha egy átlagfelhasználó, vagy egy konvertáláshoz mit sem értő nyitja meg, ijedtében már ki is lép belőle, olyan sok paramétert kínál fel. A YouTube-típusú videomegosztó oldalak korszakában azonban a kezdők is szeretnék közzétenni házi felvételeiket vagy rögzített filmjeiket, de a konvertálásnak nem mernek nekifogni a túl sok beállítás miatt. Léteznek a SUPER-nél egyszerűbb programok is, ilyen például a Free Video Converter. A használatával egy átlagos felhasználó is elboldogul, hiszen nem sok gombból áll, bár tény: még van némi csiszolnivaló rajta.

 

free_video_converter_2.jpg

 

 

Rokonoknak szeretettel

Valóban ajánlhatjuk ismerősnek, barátnak, rokonnak, ha túl nagy filmeket készítenének, de csak egy kitétellel! Ez pedig nem más, mint a Microsoft .NET keretrendszer 2.0 (vagy újabb verzió) megléte, amelyre szüksége van a szoftvernek. A telepítés után a program nem sok helyet foglal, ami már pozitívum, és megnyitás után egy igen egyszerű ablak fogad bennünket. Itt egy lista látható (ahová a konvertálandó videókat vehetjük fel), egy előnézeti ablak, valamint alul a konvertálási paraméterek.

 


free_video_converter_2_presets.jpg

Sok előre beállított sablonból válogathatunk



Nézzük meg a megnyitáshoz támogatott típusok listáját, mert találunk itt pár érdekességet, mint a Matroska (.MKV) vagy az AVCHD formátumokat, de akár a YouTube-videókat (FLV), valamint a mobiltelefonról lementett 3GP filmeket is átalakíthatjuk asztali lejátszóban nézhető változatra.

 

Amint eldöntöttük, mit szeretnénk megnyitni, egyből megkapjuk azok paramétereit egy betekintőben. Nagy segítség az egyszerű vágó, amellyel egy film elejét és végét is beállíthatjuk, ami főleg az erősen tömörített formátumok esetében jön jól.

 

Miből válasszak?

A kimeneti formátumok listája is elég széles, hiszen találunk itt Zune, iPphone vagy 3G2 típust, de természetesen az ismertebbeket is fellelhetjük, mint az FLV, MP4 vagy Windows Media.

 

A paraméterezésben is a kezdőkre gondoltak, ugyanis a kodekek kiválasztása után szinte minden fontos beállítás megadható pár kattintással. De gondoltak az abszolút kezdőkre is, hiszen nem mindenki tudja, mi az a bitráta vagy FPS, ezért előre elkészített sablonokból is válogathatunk. Itt is találhatunk érdekességeket, például a mostanában közkedvelt HD-formátumok közül jó párat kiválaszthatunk. De az iPhone-tulajdonosok vagy a Windows Mobile-használók is megfelelő beállításokat kapnak. De ha mégis az egyedi paraméterezést szeretjük, elmenthetjük beállításainkat egy saját sablon alá, amit később szintén egy kattintással visszatölthetünk.

 


free_video_converter_2_vidsize.png

Egyedi méretet és arányt is megadhatunk a konvertáláshoz


 

Nyelvi problémák

A szoftver sok nyelvet támogat, köztük a magyart is. A legelső meglepetés akkor érhet minket, amikor a Hungarian tétel mellett az amerikai zászlót láthatjuk (hamar utolértük az Államokat a program készítői szerint). Aztán amint kattintunk egyet a feliraton, hirtelen az ékezetes betűk négyzetekké válnak.

 

A malőr oka, hogy a magyar nyelvi fájlban - ki tudja, miért - az amerikai zászlót és az angol nyelvet adták meg azonosításként. Hiába írjuk ezt át, akkor is sok helyen találkozhatunk nem lefordított részekkel. Ezért itt is elhelyeztük a javított nyelvi állományt (a "hivatkozás mentése más néven" módszerrel érdemes elmenteni), amelyet csak le kell cserélni a program telepítése után, annak Lang könyvtárában lévővel. Ezután máris minden jól és olvashatóan jelenik meg.

 

*

A Free Video Converter igazán könnyen használható, egyszerű alkalmazás. A magyarítás hibájától eltekintve ajánlani tudjuk bárkinek, aki gyorsan és könnyen akarja átalakítani otthoni filmjeit.

 

 

Adatok

  • AVCHD formátum támogatása forrásként
  • Egyszerű videovágás
  • Előre beállított formátumsablonok
  • HD-felbontású filmek készítése
  • FLV- és 3GP-konverzió
  • .NET 2.0 keretrendszer használata
  • Vista alatti működés
  • Ár: ingyenes

 

Értékelés

Előny: könnyen kezelhető, részletes beállítási lehetőségek

Hátrány: .NET keretrendszer használata, hibás nyelvi fájl

Teljesítmény: 4,5

Szolgáltatás: 4,5

Ár/érték: 5

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.