Hirdetés

Hatalmasat kaszált Hollywood tavaly



|

A jegyeladások nem nőttek számottevően, 2013 mégis új box-office rekordot hozott. A legtöbb bevételt a Vasember 3 termelte.

Hirdetés

A Bloomberg riportja szerint 2013 minden idők legnyereségesebb éve volt az álomgyári stúdiók számára. Elsősorban a folytatások voltak nyereségesek – köztük Mr. Tony Stark kalandjainak harmadik folytatása, amely még hollywoodi mércével mérve is kiemelkedően jól teljesített.

A lap a Rentrak adataira hivatkozva azt írta, hogy a rekordbevétel ellenére a jegyeladások nem nőttek számottevően. Az észak-amerikai mozik csak kevéssel kasszíroztak többet a 2012-es, 10,8 milliárd dolláros összbevételnél; a többlet jobbára a jegy-, étel- és italárak emelkedésének volt köszönhető, illetve annak, hogy tavaly jóval nagyobb volt az érdeklődés az IMAX-mozik iránt, mint korábban.

Hirdetés

Ahogy azt pár bekezdéssel korábban is említettük, a legtöbb bevételt a Marvel Vasember 3 című képregény-adaptációja termelte: a film 409 millió dolláros bevétellel szerezte meg a box-office toplista első helyét. A második helyet 393,5 millió dollárral Az éhezők viadala: Futótűz, a harmadikat pedig 367,8 millióval a Gru 2 szerezte meg.

A Rentrak adatai szerint a mozik összesen 1,36 milliárd jegyet adtak el.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.